Lierse K. kon al meer dan 500 minuten niet meer scoren

Sport | Lierse Kempenzonen kwam zaterdag opnieuw zonder lege handen terug van haar uitstapje naar het Stade du Pairay. Na een 1-3 zege in de heenronde eindigde de match dit keer op 0-0. De brilscore kwam er vooral dankzij een puike organisatie bij de Pallieters en een gebrek aan creativiteit bij de Luikenaars.

Het felbevochten gelijkspel was zonder meer een opsteker voor Lierse Kempenzonen, dat zo voor de tweede keer op drie wedstrijden een puntje kan sprokkelen. Het toonde ook opnieuw dat coach Tom Van Imschoot zijn manschappen - ondanks de beperkte middelen - toch zo kan positioneren dat er defensief een zekere stabiliteit is. Maar offensief laten de Kempenaren het wel al enkele weken afweten.

Zo kon Lierse K. al voor de vijfde keer op een rij niet scoren. De laatste goal die de Pallieters in 1B konden netten dateert al van 5 maart toen Allach zijn ploeg op voorsprong bracht tegen Union Sint-Gillis. De Brusselaars wonnen uiteindelijk nog wel met 1-3. Anderhalve maand later zit de Lierse aanval al aan 532 minuten zonder een doelpunt.

Niet te slechtste aanval

In het hele seizoen kon Lierse K. in 27 matchen 14x niet scoren. Dat is dus in meer dan de helft van de wedstrijden. En toch heeft het nummer voorlaatst uit 1B niet de slechtste aanval van de reeks. Die weinig benijdenswaardige eer is nog steeds weggelegd voor Club NXT, dat dit seizoen slechts 9x niet kon scoren maar wel amper 22 ballen tegen de touwen trapte (tegenover 25 voor Lierse K.).