Max Verstappen (Red Bull) was de snelste tijdens de derde vrije oefenritten voor de Grote Prijs Formule 1 van Emilia-Romagna, de tweede WK-manche van het seizoen.
De 23-jarige Nederlander haalde het op het Enzo e Dino Ferrari-circuit in het Italiaanse Imola in 1:14.958 voor de Britten Lando Norris (McLaren) en Lewis Hamilton (Mercedes). Norris moest 0,456 toestaan, Hamilton 0,557.

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes), die gisteren twee maal de snelste was in de eerste twee oefensessies, moest zich ditmaal tevreden stellen met een achtste plaats, in 1:15.908.

Voor Verstappen kwam de geslaagde oefensessie van vandaag als geroepen, want de tweede training gisteren moest hij vroegtijdig beëindigen door technische problemen.

Later vandaag zijn er om 14 uur de kwalificaties. Die werden, net als de derde oefensessie, met een uur vervroegd omwille van de uitvaart van de Britse Prins Philip, echtgenoot van koningin Elizabeth II, die vorige week vrijdag overleed op zijn 99e. Morgen begint de Grote Prijs om 15 uur.

Lewis Hamilton won eind vorige maand de GP van Bahrein, de openingsmanche van het WK, na een felle strijd met Max Verstappen.