Animatiefilms ‘Soul’ en ‘Wolfwalkers’ vallen in de prijzen op de jaarlijkse Annie Awards

Series |

Dankzij de Annie Awards worden elk jaar de beste Animatiefilms en -producties in de bloemetjes gezet. Dit jaar gingen de Pixar-film ‘Soul’ en het Britse fantasy-avontuur ‘Wolfwalkers’ met de meeste prijzen lopen tijdens de 48e editie van het festival, dat uitzonderlijk digitaal plaatsvond.

Door Pickx

Deel dit nieuws

'Soul' grote slokop

Het stond in de sterren geschreven dat ‘Soul’ (2020) een van de grote slokoppen ging zijn bij de jaarlijkse Annie Awards. De Pixar-animatiefilm waarin we samen met muziekleraar Joe Gardner (Jamie Foxx) het hiernamaals en de bredere betekenis van het leven verkennen, won al tal van prijzen waaronder een Golden Globe Award voor Beste Animatiefilm en een BAFTA award in dezelfde categorie.

Ook tijdens de Annie Awards mochten de creatieve genieën van Pixar en Disney zich in de handen wrijven: ‘Soul’ werd genomineerd in tien categorieën en won maar liefst zeven prijzen waaronder die van beste film en beste muziek.


'Wolfwalkers' tweede grote winnaar

De andere grote winnaar van de avond is ‘Wolfwalkers’. In dit Britse geanimeerde fantasy-avontuur gaan we op stap met de kleine Robyn. Zij wil op wolven leren jagen en gaat met haar vader mee naar Ierland om deze kunst onder de knie te krijgen. Aangekomen in Ierland raakt Robyn bevriend met Mebh: een bijzonder meisje dat haar wegwijs maakt in de plaatselijke bossen en een geheim met zich meedraagt. ‘Wolfwalkers’ komt uit dezelfde stal als ‘Song of the Sea’ en ‘The Secret of Kells’. De animatiefilm won vijf Annie Awards waaronder die voor beste onafhankelijke film en beste regie.

 

Overige winnaars

Natuurlijk passeerden er nog andere animatiefilms de revue en het podium: de geanimeerde televisieserie 'Hilda' (2018-2020) won drie Annie Awards, waaronder die van beste geanimeerde serie voor kinderen. In deze kinderserie zien we hoe het jonge blauwharige meisje 'Hilda' bevriend raakt met de meest gruwelijke monsters uit haar nieuwe stad. Ook ‘The Mandalorian’ viel in de prijzen: deze Star Wars-serie werd in de bloemetjes gezet omwille van de prachtige live-action animatietechnieken die producent Lucasfilm heeft ingezet tijdens de opnames. ‘The Mandalorian’ won een Annie Award voor beste live action character animation.


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top