'The Voice van Vlaanderen' is klaar voor de Battles!

Nieuws |

Gisterenavond stond de allerlaatste Knockouts-ronde op het menu van The Voice Van Vlaanderen op VTM. Coaches Tourist LeMC, Niels Destadsbader, Koen Wauters en Natalia gingen voor een allerlaatste keer met de borstel door hun teams en selecteerden vervolgens de kandidaten met de allermooiste stem.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Tourist LeMC, Niels Destadsbader, Koen Wauters en Natalia maakten zich gisterenavond op voor de allerlaatste Knockouts-ronde in The Voice van Vlaanderen op VTM. De laatst overgebleven kandidaten streden tijdens deze aflevering binnen hun eigen team om een definitieve plaats op te eisen voor de volgende ronde: de alomgevreesde Battles. Wie doorgaat bepalen de coaches, via een rechtstreekse selectie of via een steal. Eén ding staat als een paal boven water: het was razend spannend!

 

Team Tourist LeMC

Tourist LeMC liet eerst Joshua, Thomas en Sander het tegen elkaar opnemen voor een plaats in de volgende ronde. Het prachtige stemgeluid van Thomas kon Tourist helaas niet bekoren en de keuze van Sander om met de ballad ‘Kiss From a Rose’ uit te pakken draaide verkeerd uit. Neen, het was Thomas die van Tourist een ticket kreeg voor de volgende ronde. Zijn interpretatie van Drakes ‘God’s Plan’ overtuigde Tourist dermate dat hij er zelfs een glimlach van kreeg op het gezicht. Al moet de podiumprésence van Thomas er ook voor iets tussen hebben gezet. Jammer voor de overige twee heren, maar coach Laura had nog een verrassing in petto: ze stealde Joshua en liet hem, en zijn prachtige stemgeluid, aansluiten bij haar team.

Niet veel later namen drie krachtige vrouwen uit het team van Tourist het tegen elkaar op. Laura, Nele en Anoushka stonden op een zucht van de Battles en zouden alles geven. Dat gebeurde ook: Laura pakt uit met ‘Remedy’ van Adèle, Nele zingt ‘No Regrets’ van Intergalactic Lovers en Anoeshka verrast met ‘All My Life’ van K-Ci & Jojo. Alle drie de dames waren top maar het was uiteindelijke Laura die een ticket kreeg voor de volgende ronde. Het stemtimbre gaf volgens Tourist LeMC de finale doorslag.

 

Team Niels

Coach Niels Destadsbader heeft nog maar één selectie te maken. Zijn laatste Knockout-groepje bestaat dan ook uit Jolien, Alessia en Lore. Jolien beet de spits af en bracht het gevoelige ‘When We Were Young’ van Adele. Het publiek kon haar keuze duidelijk smaken, zeker wanneer Jolien de hogere noten aandeed. Alessia koos voor ‘Ashes’ van Celine Dion en miste opvallend genoeg hier en daar een noot in hogere regionen van haar het nummer.

Toch bleef haar prestatie over de gehele lijn wel overeind staan. De laatste kanshebber op een ticket naar de Battles bij team Niels was Lore. Zij had geen moeite met het behalen van hoge noten tijdens het zingen van ‘The Power Of Love’ van Frankie Goes Hollywood. Geheel onverwacht koos coach Niels toch voor de prestatie van Alessia. Zij mag mee naar de volgende ronde.


Team Koen

Ook in team Koen werd het kaf voor de laatste keer van het koren gescheiden. Simon nam het op tegen Joke en Joanna. Simon moest als enige man bewijzen dat hij zijn mannetje kon staan tussen al dat vrouwelijke geweld. Dat deed hij aan de hand van ‘Old Town Road’ van Lil Nas X. Al snel kreeg Simon het hele publiek mee. 

De volgende kandidate Joke ging niet de swingende tour op, wel integendeel. De zangeres van team Koen bracht het ingetogen ‘Laura’ van Bat For Lashes. Ze neemt daarmee de adem weg van niet enkel het publiek, maar ook van de coaches. Waaronder ook Koen. Joanna besluit als laatste ‘Naïve’ van The Kooks te brengen. Een gewaagde keuze als je het ons vraagt, maar Laura stond haar mannetje en bracht een prachtige eigen versie van het toch wel moeilijke nummer. Coach Koen had het niet van doen maar koos uiteindelijk voor Joke. Zij had volgens hem de kracht om mensen te raken. Dat is volgens hem goud waard en ticket naar de volgende ronde. Simons zangprestatie liet de andere coaches niet onberoerd en het was uiteindelijk coach Natalia die de jongeman met de gitaar kon claimen voor haar team.


Team Natalia

Als laatste coach was Natalie aan de beurt. Haar laatste Knockout-groepje bestond uit Annelies, Angelo en Lisa. Het was vooral uitkijken naar de prestatie van Annelies nadat zij al prachtige performances had neergezet. Annelies zong ‘Alive’ van Sia en toverde sterretjes in de ogen van coach Natalia. Zij mocht dan ook meteen mee naar de volgende ronde. Lisa moest niet onderdoen voor Annelies en bracht ‘Als De Liefde Niet Bestond’ van Wende Snijders. De zangeres overtuigde Natalia niet, maar wel coach Niels die jammer genoeg de plek van Renier uit zijn team gaf aan Lisa. Angelo was de vreemde eend in de bijt: hij bracht met ‘Enter Sandman’ van Metallica een frisse wind doorheen de avond. Dat vond ook coach Koen die zijn allereerste steal inzette om Angelo in te lijven.

Bekijk ‘The Voice van Vlaanderen’ elke vrijdag om 20u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top