David Goffin (ATP 15) kon de kwartfinale van het Masters 1.000-toernooi van Monte Carlo (gravel/2.082.960 euro) niet overleven. De Luikenaar verloor van de Brit Daniel Evans (ATP 33), de killer van nummer 1 van de wereld Novak Djokovic in de vorige ronde, in drie sets (5-7, 6-3 en 6-4). "Het was een hele moeilijke en lange wedstrijd", reageerde Goffin.
"Het was lastig om van ritme te veranderen door zijn slice", stak Goffin van wal. "Hij liet zich nooit vangen. Hij varieerde veel, liet me spelen en kwam steeds terug. Hij heeft veel talent en is een alleskunner. Opgeven doet hij ook niet en hij speelt heel slim. Het was een felle strijd. In de derde set kreeg ik de meeste kansen, met vier breakpunten bij 4-4, maar hij redde de meubelen. Soms zat het hem in de details, maar hij heeft de zege binnengehaald."

Goffin kreeg maar liefst zeventien breakpunten, maar kon er slechts twee benutten. "Ik had alles gewoon een beetje beter moeten doen", vervolgde Belgiës beste tennisser. "Ik had de wapens om hem te kloppen, maar hij had lef. Op papier is hij geen gravelspeler, maar vandaag waren het zware omstandigheden, met ballen die niet hoog opsprongen. Hij was vandaag bij de les, dan is hij moeilijk te bespelen."