Dompel jezelf onder in de actie van de halve finales van de Champions League met de ‘interactieve’ modus van Pickx!

UEFA Champions League |
Vier teams mogen nog dromen van een plekje op het hoogste schavot van de Champions League. Zoals elk jaar, beloven de speelschema’s van de halve finales opnieuw topvoetbal op te leveren. Real Madrid neemt het op tegen Chelsea, PSG ontmoet Manchester City. De wedstrijden van de hoogste Europese voetbalklasse worden exclusief en integraal uitgezonden op Proximus Sports.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het Olympisch Stadion Atatürk in Istanbul mag zich verwachten aan twee topploegen die de finale van de Champions League zullen spelen. Maar de halve finales moeten nu uitmaken of het Real Madrid, Chelsea, Paris Saint-Germain of Manchester City wordt die op 29 mei naar de Turkse hoofdstad mag afreizen. De laatste wedstrijden voor die finale worden voor de vier ploegen nog een zware beproeving, het zijn namelijk vier topclubs die nog kans maken op een plekje in de laatste ronde.
 
Hazard en Courtois treffen elkaar

Real Madrid kunnen we intussen als vaste klant bij de laatste vier kanshebbers op winst in de Champions League rekenen. De club uit de Spaanse hoofdstad is de meest succesvolle in de competitie en maakt ook dit jaar weer kans op eindwinst. Zinedine Zidane speelt intussen al zijn vierde halve finale en is voorlopig ongeslagen. In het begin van dit seizoen startten de Madrilenen allesbehalve als favoriet aan het Europese voetbal, maar onder andere dankzij het magische trio in het middenveld met Casemiro, Kroos en Modric toonde Real Madrid zich klaar voor een nieuwe titel. De club won de beker voor het laatst in 2018.
 
Maar om die titel opnieuw in de wacht te slepen, moeten de Madrilenen voorbij Chelsea. Dat net zij het tegen elkaar moeten opnemen is eerder zeldzaam. De laatste keren dat beide teams tegenover elkaar stonden, waren namelijk in het seizoen van 1970-1971 en tijdens de Supercup in 1997. Toen gingen de Britten telkens met winst aan de haal.
 
In de halve finale tussen Real Madrid en Chelsea zullen een aantal spelers oude bekenden ontmoeten. Karim Benzema en Olivier Giroud treffen hun oude werkgever en ook Rode Duivels Eden Hazard en Thibaut Courtois moeten met hun vroegere ploeg afrekenen. Het is nog maar de vraag of de Rode Duivels de droom van Chelsea om een tweede keer de Champions League te winnen, kunnen verbrijzelen.
 
PSG en City voor hun eerste Big Ears?

Nadat Paris Saint-Germain vorig jaar niet voorbij Bayern München raakte, doet PSG dit jaar opnieuw een gooi naar een eerste eindoverwinning in de Champions League. Het team van onder anderen Kylian Mbappé en Neymar kon dit jaar achtereenvolgend FC Barcelona en Bayern München uitschakelen en dankzij de loting treft het in deze halve finales het Manchester City van Kevin De Bruyne. De Parijzenaren zouden de eindwinst verdienen, gezien hun overwinningen in de voorbije aartsmoeilijke wedstrijden.
 
Maar Kevin De Bruyne en co zullen zich niet gemakkelijk gewonnen geven. Ook zij doen dit jaar een gooi naar een eerste overwinning in de Champions League en de voorbije jaren werd in City fors geïnvesteerd om die beker binnen te halen. Na een moeilijk parcours tegen Monaco, Lyon en Tottenham kan het Manchester City van Pep Guardiola zich in deze halve finale geen fouten permitteren. Bovendien wordt deze halve finale ook een ‘golfderby’, want de eigenaren van de clubs komen respectievelijk uit Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Deze eigenaren worden gezien als de nieuwe ‘rijken’ in het Europese voetbal, deze halve finale zal uitwijzen welke van beide golfstaten de beste investeringen deed.
 
De kalender van de halve finales in de UEFA Champions League:
 
Dinsdag 27/4
Real Madrid - Chelsea: vanaf 21u op Proximus Sports 1

Woensdag 28/4
Paris Saint-Germain - Manchester City: vanaf 21u op Proximus Sports 1
 
Volg de UEFA Champions League integraam op de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top