Ook al slabakt Club Brugge de afgelopen een beetje, de dominantie van blauw-zwart blijft enorm. De Bruggelingen hebben nog steeds een stevige voorsprong op hun achtervolgers en zijn de favorieten voor de titel. Er moet al een catastrofe gebeuren als ze de titel niet kunnen halen.
Sinds 2016, en de titel die destijds werd verworven door de troepen van Michel Preud’homme, is Club Brugge een vaste waarde in het Belgische voetbal. Vandaag speelt blauw-zwart op eenzame hoogte, zonder enige uitdagers. Nadat ze in 2018 en 2020 opnieuw kampioen werden, lijkt het einde van de play-offs een formaliteit voor de Bruggelingen.
 
Ondanks een mindere seizoensstart hebben de mannen van Philippe Clément met succes de lat hoger gelegd om goede resultaten te behalen en hun opmars verder te zetten. Halverwege de herfst verkondigde Philippe Albert dat alleen Club Brugge zou kunnen verhinderen dat Charleroi kampioen wordt. Achteraf kreeg hij gelijk: Brugge hakte Charleroi in de pan en werd winnaar in een partij tegen Genk eind augustus (1-2). Brugge reeg vervolgens 5 overwinningen en 1 gelijkspel aan elkaar om zijn plaats te behouden in het klassement. Het was echter vanaf eind december en een 3-0 overwinning op Eupen dat Club quasi definitief de eerste plaats kon veroveren. Ook de overwinning tegen Genk (3-2) hielp om aan de leiding te blijven.
 
Een goed geoefend personeelsbestand
 
Hoewel enkel Vormer en Vanaken nog de titels van 2016 en 2018 hebben meegemaakt, toont de Brugse ploeg niettemin een zekere stabiliteit sinds 2018. In dat seizoen begon de ploeg aan de wederopbouw van zijn personeelsbestand en bekroonde het werk met de ietwat opmerkelijke titel van 2020. Ondanks de talrijke bewegingen op de transfermarkt, behoudt het team een gezonde en solide basis.
 
Bovendien wist Philippe Clément snel een sterke teamgeest te ontwikkelen in de ploeg, zo effectief zelfs dat het lijkt alsof de spelers al heel lang samenspelen. En als je daarbij nog een goeddraaiende rekruteringsmachine toevoegt, krijg je een team dat gemakkelijk  andere ploegen in het klassement kan kloppen.
 
Grote voorsprong
 
Dit seizoen worden de play-offs 1 per 4 gespeeld in een format met zes wedstrijden, vergelijkbaar met dat van de Champions League, ongetwijfeld bekend terrein voor de Bruggelingen. Binnen de Champions League wisten ze zich met name te meten met Real Madrid, Dortmund, Lazio, Paris Saint-Germain... 
 
Met de punten gedeeld door twee behoudt Brugge nog steeds een comfortabele voorsprong. En met slechts 18 punten die nog uitgedeeld moeten worden, heeft Club Brugge zicht op de titel. En wie de titel haalt, krijgt ook kansen in de Champions League, ontvangt meer geld en maakt meer kansen op de transfermarkt...

Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang via de Eleven Pro League-zenders, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!