Deze acteurs deden je geloven dat ze hun liedjes zelf zongen

Films | Voor veel musicals is het moeilijk een acteur te vinden die even goed kan zingen als een personage neerzetten. Het is nog ingewikkelder voor biografische films, waarvoor stemmen nodig zijn die zo dicht mogelijk bij de geportretteerde zanger liggen. Proximus Pickx onthult welke acteurs een beetje hebben valsgespeeld en een stemdubbel hebben gebruikt.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rami Malek als Freddie Mercury

Het is haast onmogelijk om de stem van de leider van 'Queen' te imiteren. Hoewel Rami Malek de Oscar voor Beste Acteur won voor zijn vertolking van Freddie Mercury in 'Bohemian Rhapsody', zong de acteur niet in de film. Het zijn meestal oude tapes van de bariton zelf. Dat weerhield de acteur er niet van zich urenlang voor te bereiden om de gezichtsuitdrukkingen en bewegingen van de zanger te imiteren. Volgens Rolling Stone magazine was "het enige wat hij niet kon reproduceren de stem van Mercury”. De meeste zangscènes in de film zijn gebaseerd op zangfragmenten van de originele Queen-zanger of nieuwe opnames van Marc Martel, een Canadese christelijke rockzanger wiens stem vrijwel identiek is aan die van de overleden leadzanger.

Rebecca Ferguson in ‘The Greatest Showman’

Deze musical wordt gedragen door de stemmen van Hugh Jackman en Zac Efron, maar dat betekent niet dat alle acteurs hun beste zangstem bovenhaalden. Rebecca Ferguson is niet bepaald degene die je aan het huilen bracht tijdens Jenny Linds ballade 'Never Enough'. Hoewel de actrice muziek heeft gestudeerd en kan zingen, wordt het lied gezongen door Loren Allred, een voormalige deelneemster aan The Voice in de VS.
 
Voor Hugh Jackman en Zac Efron was dit niet de eerste keer dat zij zich aan zang en dans waagden. De man achter Wolverine heeft op Broadway opgetreden en een Tony Award gewonnen. Hij had naam gemaakt in de musical 'Les Misérables' dankzij zijn vertolking van Jean Valjean, waarvoor hij in 2012 werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Acteur. Wat Zac Efron betreft, hij was te zien in de drie ‘High School Musical’-films in 2006. Hoewel de jonge acteur had besloten zich afzijdig te houden van musicals, maakte hij tien jaar later een uitzondering voor de film over showman P.T. Barnum.

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga

Dit is een muzikale film over de Eurovisiewedstrijd waarin Will Ferrell en Rachel McAdams een niet erg getalenteerd duo spelen dat Zweden vertegenwoordigt. De acteurs moeten verschillende liedjes vertolken, maar sommige zijn toch maar door anderen ingezongen. Dit is het geval voor Rachel McAdams die wordt gedubd door een Zweedse zangeres, Molly Sanden, die in 2006 aan Junior Eurovisie heeft deelgenomen. Dan Stevens, die de Russische zanger Alexander Lemtov speelt, werd ook gedubd. Ook al weet de acteur veel van muziek, want hij zong in de musical 'Beauty and the Beast' met Emma Watson. Alleen Will Ferrell zingt echt in de film.
 
Ontdek ‘Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga’ op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Jennifer Lopez zingt niet echt in ‘Selena’

Om een ster te spelen die zo populair is als Selena Quintanilla, die beschouwd wordt als de koningin van de Tejano, was het nodig om de zeldzame parel te vinden. Een actrice die in staat is om de emoties van de zangeres over te brengen. Hoewel Jennifer Lopez moest zingen in haar auditie voor 'Selena', hebben ze haar echte stem niet gebruikt in de film. Ze gebruikten Selena Quintanilla’s stem voor de biopic, en Jennifer Lopez playbackte gewoon.
 
Op dat moment in haar carrière was de actrice pas 26 jaar oud en had ze nog geen enkel liedje gemaakt. Haar optreden werd opgemerkt en geprezen door vele fans van de vermoorde zangeres. Ze werd zelfs genomineerd voor Beste Actrice in een Musical bij de Golden Globes van 1998. Een jaar later bracht ze haar eerste single 'If You Had My Love' uit en begon haar zangcarrière. Het was de film die haar ertoe aanzette haar talent aan platenmaatschappijen aan te bieden. Ze werd al snel opgemerkt door Tommy Mottola, Mariah Careys manager.

Marion Cotillard in ‘La Môme’

Marion Cotillard nam zanglessen voor haar vertolking van Édith Piaf in 'La Môme', ook al playbackt ze in de film. De actrice trainde meer dan zes maanden voor de rol. De moeilijkste opgave was om te leren zingen als Piaf, wat een zeer goede vocale en theatrale techniek vereist. Maar ook voor de stemdubbel van de actrice was deze taak niet gemakkelijk. Ondanks het talent van Jil Aigrot, heeft het haar veel moeite gekost om de grote Piaf vocaal te benaderen. Er waren momenten dat ze veel te goed zong voor de film van Olivier Dahan. En ze moesten de opnames steeds opnieuw doen om zo dicht mogelijk bij de Édith Piaf van het begin van haar carrière te komen. De acht sequenties in de film waarin Marion Cotillard zingt, waren erg moeilijk op te nemen voor de zangeres. Voor haar prestatie kreeg Marion Cotillard in 2008 de Oscar en de César voor Beste Actrice. Maar het is ook te danken aan het harde werk van Jil Aigrot, dat zij deze prestigieuze prijzen in ontvangst heeft kunnen nemen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top