Dit weekend valt met de 34e en laatste speeldag in de Jupiler Pro League het doek over de reguliere competitie. Zowel in de strijd om de titelplay-off als in het gevecht om het behoud worden zondagavond de laatste kaarten op tafel gelegd.
Club Brugge, Antwerp en KRC Genk zijn al zeker van een stek in de top vier. Anderlecht ligt in polepositie om het kwartet te vervolledigen maar ook KV Oostende maakt nog kans. De kustboys moeten zelf thuis winnen van Cercle Brugge en hopen op verlies van Anderlecht in Sint-Truiden. In alle andere scenario's mag paars-wit deelnemen aan de Champions' play-off en moet KVO aan de bak in de Europe play-off met de nummers vijf tot en met acht.

Ook daar ligt voor de winnaar mogelijk nog een Europees ticket klaar. Zes ploegen komen nog in aanmerking voor play-off 2. Beerschot (47 ptn) en Standard (47 ptn) vechten het in een onderling duel uit op Sclessin. Ook de winnaar van de partij aan de Gaverbeek tussen Zulte Waregem (46 ptn) en AA Gent (46 ptn) is er zeker bij. Verder koesteren ook KV Mechelen (45 ptn) en OH Leuven (45 ptn) nog Europese ambities. Malinwa trekt naar Kortrijk, OHL ontvangt Waasland-Beveren.

De Waaslanders vechten aan den Dreef om hun overleven in de hoogste klasse. Alleen zelf winnen én een nederlaag van Moeskroen op het veld van de autoritaire leider Club Brugge houdt het team van Nicky Hayen in 1A. Anders zakt Waasland-Beveren en speelt Moeskroen als zeventiende barrages om het behoud tegen Seraing, de nummer twee uit 1B.

De zeven wedstrijden waarin nog om de knikkers wordt gespeeld, beginnen zondag om 18 uur. Morgen worden de eerste twee affiches van de slotspeeldag afgewerkt. Charleroi ontvangt Eupen (18u30), aansluitend speelt Antwerp gastheer voor Genk (20u45).

De kalenders voor de play-offs worden maandag (19 april) bekendgemaakt.