Deze series heb je gemist op Netflix

Films | Denk je dat je heel Netflix al hebt uitgekeken? De extra tijd door de lockdown kan je misschien dat gevoel geven. Toch heeft Proximus Pickx nog wat pareltjes gevonden die je vast nog niet gezien hebt. Tijd om de kijklijst aan te vullen!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Lovesick

Deze Engelse serie van 22 afleveringen van ongeveer 25 minuten elk neemt je mee in een romantische komedie die heel anders is dan de andere op het streamingplatform. Zoals de titel doet vermoeden, draait het verhaal om liefde en ziekte. Dylan is een tiener die zijn seksuele veroveringen niet eens meer kan tellen, tot hij te horen krijgt dat hij chlamydia heeft, een seksueel overdraagbare aandoening. De jongeman wordt dan gedwongen contact op te nemen met zijn vroegere partners om hen te adviseren naar een dokter te gaan. Een gênante situatie waarin hij niet anders kan dan zijn daden onder ogen zien. 
 

Crazyhead

Herinner je je 'Buffy the Vampire Slayer'? Deze serie uit 2016 zal je doen denken aan de vampierendoder maar ook aan 'Supernatural'. Amy heeft een vreemde gave, ze ziet de zielen van de doden. Maar die zijn niet vol goede bedoelingen. Integendeel, deze wraakzuchtige geesten willen onafgewerkte zaken uit hun, vaak misdadige, leven afmaken. De zielen proberen zich te nestelen in levende mensen, om hen zo in chaos te duwen. Door haar gave maakt Amy moeilijk vrienden, tot ze Raquel ontmoet: een demonendoder. De twee jonge vrouwen zullen samen alles op alles zetten om de boze geesten te bestrijden en terwijl toch nog een beetje een sociaal leven te onderhouden.

Shtisel

Vond je 'Unorthodox' goed? Dan zal je snel verslaafd zijn aan 'Shtisel'. Deze Israëlische serie heeft talrijke prijzen gewonnen, dankzij het sublieme acteerwerk. Shira Haas uit 'Unorthodox' speelt ook mee in dit komisch drama dat al drie seizoenen op Netflix heeft staan. Verborgen zwangerschap, schijnhuwelijk, driehoeksverhouding...: het zit er allemaal in. Het enige verschil is dat deze wendingen zich afspelen in een Joods gezin dat in een ultra-orthodoxe wijk van Jeruzalem woont. Zonder kritiek te leveren op de religieuze mores, maakt de serie het mogelijk het ultra-orthodoxe joodse milieu te begrijpen en vooral om zich met deze familie te identificeren.

Kalifat

Net als ‘Unorthodox’, dat ons onderdompelt in de wereld van ultra-orthodoxe joden, neemt 'Kalifat' ons mee naar de onderbuik van de extremistische islam. De serie behandelt een werkelijkheid die doet huiveren, en wijst op thema's als indoctrinatie en religieus fanatisme. De hartverscheurende Zweedse miniserie concentreert zich op drie verhalen, die van drie jonge vrouwen die banden hebben met Daech. Het drama reist tussen Stockholm en Raqqa en neemt ons mee in het dagelijkse leven van Fatima, Sulle en Pervin. Deze vrouwen laten de hel zien waarin zij leven. De eerste is Fatima, de Zweedse veiligheidsagente die een waarschuwing ontvangt dat er in Zweden een terroristische aanslag gaat plaatsvinden. De informatie werd haar gegeven door Pervin, een jonge Zweedse moeder die gevangen zit in de hel van Raqqa. Ze hebben elkaar nodig: de een om naar Zweden terug te keren en de ander om Zweden te redden. En dan is er Sulle, een 17-jarige middelbare scholiere, moslima maar niet erg gelovig, totdat zij een man van de Islamitische Staat ontmoet die haar in deze gevaarlijke en intrigerende nieuwe wereld betrekt.

1994

1994 was een gecompliceerd jaar voor de Mexicaanse politieke wereld, gekenmerkt door de opkomst van het EZLN (Zapatistisch Leger van Nationale Bevrijding) en de moord op Luis Donaldo Colosio. De serie, geregisseerd door Diego Enrique Osorno, bevat exclusieve interviews en beelden van de gebeurtenissen. De Mexicaanse politiek wordt met een fijne kam doorgelicht.
 
Ontdek alle series nu op Netflix. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top