One day, one goal: Christian Eriksen trakteert ManU op snelste tegendoelpunt uit zijn geschiedenis

Premier League |

31 januari 2018 is een belangrijke datum voor zowel Manchester United als de Deense voetballer Christian Eriksen. Toen scoorde de aanvallende middenvelder van Tottenham het snelste tegendoelpunt ooit uit de geschiedenis van Manchester United. Een opmerkelijk feit waar José Mourinho niet mee kon lachen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het seizoen 2017/2018 uit de Britse Premier League werd volledig gedomineerd door Manchester City. The Citizens wonnen toen de titel en behaalden tegelijkertijd meer dan 100 punten gedurende 38 wedstrijden. De ploegen die lang in het kielzog van City bleven waren Manchester United en Tottenham. En vooral voor die laatste ploeg eindigde het seizoen bijna in mineur.

Na een sterke start bij de aanvang van het seizoen, kon toenmalig coach Mauricio Pochettino zijn ploeg maar moeilijk op dreef houden. Tottenham zakte vervolgens langzaam maar zeker weg naar de middenmoot van het klassement. Pas na enkele maanden gezwoeg en gezweet konden de Spurs weer opklimmen naar de top. Het voelde dan ook aan als een heuse overwinning toen de Spurs na een moeilijk seizoen alsnog derde werden in de Premier League.

 

10,5 seconden

De Premier League was vijfentwintig speeldagen ver wanneer Manchester United afzakte naar Wembley om het op te nemen tegen het toen nog zwalpendeTottenham. Het stadion van de Spurs was dat seizoen onder verbouwing en dus werd er uitgeweken naar de mythische catacomben enkele kilometers verderop in Londen. Misschien verklaarde dat wel de mindere periode.

Manchester United werd toen nog geleid door coach José Mourinho en die had goede cijfers om voor te leggen. United had dit seizoen maar zestien doelpunten geslikt en beschikte volgens kenners over de beste verdediging van de Premier League. Die verdediging werd echter al na 10,5 seconden geklopt door Tottenham.

Dat gebeurde als volgt: verdediger en Rode Duivel Jan Vertonghen kreeg de bal toegespeeld nadat er pas werd afgetrapt. Hij zag geen afspeelmogelijkheid en verstuurde dan maar een lange crosspass richting de zestien van Manchester United. Niemand minder dan Harry Kane stond daar om het duel te winnen en de bal in het pak te koppen. Ploegmakker Dele Alli ving de bal op en schuift hem voor doel naar Christian Eriksen die het leer vervolgens binnen trapt. Na amper 10,5 seconden stond het op die manier 1 - 0 voor Tottenham. 

Snelste PL-goal ooit?

United had nog nooit zo snel een tegendoelpunt gekregen. Dat was ook te zien aan het gezicht van toenmalig United-coach José Mourinho dat overliep van frustratie. Het aller snelste doelpunt uit de geschiedenis van de Premier League is de goal van Eriksen echter niet. Die eretitel stond toen nog op de naam van Ledley King, die ook voor Tottenham speelde, en in 2000 na amper 9,9 seconde een goal maakte. Gek genoeg werd in 2019 dat snelheidsrecord verpulverd door Shane Long die voor Southampton na 7,6 seconden scoorde tegen Watford.

Tottenham won de wedstrijd uiteindelijk met 2 - 0 door de snelle goal van Eriksen en een eigen doelpunt van Phil Jones net voor het halfuur. Ondanks de pijnlijke nederlaag voor United bleef de ploeg wel op de tweede plaats kamperen in het klassement. Enkele weken na de blamage nam United wraak: ze schakelde Tottenham uit in de FA Cup. Die FA Cup konden ze ei zo na winnen, ware het niet dat ene Eden Hazard toen in topvorm was bij Chelsea en hij die dag zijn club naar de overwinning loodste.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top