Met een openingsronde van 70 slagen heeft Thomas Detry zich in de top 10 gegolfd op het Austrian Open golftoernooi (European Tour/1 miljoen euro), dat plaatsvindt op de Diamond golfbaan in het Oostenrijkse Atzenbrugg.
Detry, die op de tweede parcourshelft van start ging, noteerde op zijn eerste negen holes twee birdies. Verder moest hij een dubbele bogey op zijn kaart schrijven. Na twee birdies en twee bogeys zag hij op de zesde hole, een 145 meter lange par-3, de bal meteen in de cup verdwijnen, goed voor een hole-in-one, twee onder par. Op de holes zeven en acht volgden er nog een birdie en een bogey, wat hem een gedeelde tiende plaats opleverde. In de tussenstand telt de Brusselaar drie slagen meer dan de Spanjaard Alejandro Cañizares, die alleen de leiding waarneemt.

Nicolas Colsaerts incasseerde op de vierde en vijfde hole respectievelijk een bogey en een triple bogey, waardoor hij aanvankelijk buiten de top 100 stond. Op de holes vijftien en zeventien putte de Brusselaar nog twee birdies weg, waarmee hij dag een afsloot op een gedeelde 57e stek.

Stand na eerste ronde:
1. Alejandro Cañizares (Spa) 67 -5
2. John Catlin (VSt) 68
. Martin Kaymer (Dui) 68
. Rikard Karlberg (Zwe) 68
. Jacques Kruyswijk (ZAf) 68
6. Richard Mansell (Eng) 69
. Jeff Winther (Den) 69
. Pedro Oriol (Spa) 69
. Daniel Gavins (Eng) 69
10. Thomas Detry (Bel) 70
. Hurly Long (Dui) 70
. Grant Forrest (Sch) 70
. David Drysdale (Sch) 70
. Lorenzo Gagli (Ita) 70
. Ewen Ferguson (Sch) 70
. Nicolai Højgaard (Den) 70
. Julien Guerrier (Fra) 70
. David Ravetto (Fra) 70
. Bernd Rithammer (Dui) 70
...
57. Nicolas Colsaerts (Bel) 74