De motoren brullen dit weekend op Motorvision TV!

Sport | Motorvision TV heeft dit weekend bijzonder veel lekkers in de aanbieding voor de liefhebbers van de autosport. Zaterdag en zondag kan je namelijk de eerste manches van de Michelin Le Mans Cup en de European Le Mans Series in Barcelona volgen. Ook de GT World Challenge Europe gaat van start in Monza.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het wordt een drukke bedoeling voor de autoliefhebbers onder ons op zaterdag 17 en zondag 18 april. Het weekend begint op zaterdag vanaf 16u10 met de terugkeer van de Michelin Le Mans Cup, die als eerste halte Barcelona zal aandoen. Het kampioenschap, dat dit jaar zijn zesde editie kent, wordt andermaal live uitgezonden op Motorvision TV. Zo’n 31 auto’s zullen strijden om de titel in vijf races van twee uur en twee van 55 minuten op de bekendste circuits van Europa. Zoals eerder vermeld: het Circuit de Barcelona-Catalunya mag de spits afbijten dit weekend.

Drie grote evenementen

De volgende dag zullen op hetzelfde circuit de motoren aangezwengeld worden voor de 4 Hours of Barcelona, om zo het nieuwe seizoen van de European Le Mans Series te openen. Zo’n 42 voertuigen, verdeeld over drie categorieën, staan klaar om het beste van zichzelf te geven. Aan de start verschijnen onder meer voormalig Formule 1- en WRC-rijder Robert Kubica en Pietro Fittipaldi, kleinzoon van tweevoudig F1-wereldkampioen Emerson Fittipaldi. Het kampioenschap wordt betwist over zes manches van telkens vier uur.

Op zondag neemt Motorvision TV je ook mee naar de Autodromo Nazionale di Monza. Op het Italiaanse circuit wordt de eerste manche betwist van in totaal tien ontmoetingen voor het nieuwe GT World Challenge Europe-seizoen. Ook dit kampioenschap kan telkens live bekeken worden op Motorvision TV. Andere momenten om naar uit te kijken, zijn de 1.000 kilometer op het Franse circuit Paul Ricardin, de zes uur op de Duitse Nürburgring en de beroemde 24 uur van Spa-Francorchamps.

Volg deze drie evenementen op zaterdag 17 en zondag 18 april via Motorvision TV, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top