One day, one goal: Kevin De Bruyne scoorde na 89 seconden in 200e wedstrijd voor City

Sport |

Dat Kevin De Bruyne een voetballer van wereldniveau is, hoeft geen betoog. Onze rosse Rode Duivel voert wekelijks de plannen van zijn Spaanse orakel aan de zijlijn uit, en speelt vervolgens iedereen van de mat. Eén van de meest spraakmakende vertoningen van KDB op Engelse bodem was in 2019 op het veld van de Londense topclub Arsenal.

Op 15 december 2019 speelde Kevin De Bruyne zijn 200e wedstrijd in het shirt van Manchester City. Een belangrijke datum die gevierd moest worden met goals, sublieme passes en een geweldige assist. Dat de Londense topclub Arsenal die dag slachtoffer was van dienst, was puur toeval.

Arsenal begon nochtans goed aan de wedstrijd: de jonge aanvaller Martinelli stormde naar het doel van Ederson, maar zijn poging werd afgestopt. De Bruyne, die zin had in een feestavond, zag dat niet graag gebeuren en toonde zijn ploegmakkers enkele minuten later dan maar hoe het moest.

KDB’s specialiteit: de volley

Als een volleerde spits liep De Bruyne mee naar het vijandige doel waar Gabriel Jesus als een bezetene naartoe was gestormd. Uit ervaring wist KDB dat er een blinde voorzet ging komen en dus positioneerde hij zichzelf aan de rand van de zestien. Zo gezegd, zo gedaan. Gabriel Jesus paste die blinde voorzet richting KDB en die twijfelde niet. Hij kon via zijn uitmuntende techniek de stuiterende bal beheerst in het dak van het doel van Arsenal knallen.

1 - 0 en Kevin De Bruyne knalde op die manier zijn ploeg alweer op voorsprong. De trap die er aan voorafging had heel wat om het lijf. Als de timing en daaropvolgende aanraking met de schoen niet perfect was geweest, verdween de bal ongetwijfeld naast het doel. Kevin deed echter wat hij bij Racing Genk en Wolfsburg had geleerd en kon dankzij een geweldige techniek de bal via een volley binnenknallen.

‘Speler van het jaar’

Niet enkel Kevins techniek was on point, ook zijn scherpte vanaf het begin van de wedstrijd was wereldklasse. De Bruyne scoorde immers al na 89 seconden! Hierdoor tankte zijn ploeg vertrouwen en konden ze makkelijker in hun geliefkoosde spel komen.

Vijftien minuten later was het alweer De Bruyne die voor het doelpunt zorgde. Nu ja, hij gaf een assist aan Raheem Sterling waarop die in een leeg doel kon afwerken en dus was hij opnieuw zeer bepalend. Vlak voor rust had hij er blijkbaar nog geen genoeg van en poeierde hij laag over de grond de 3-0 binnen. De hattrick lag op de loer en KDB probeerde nog met een afstandsschot van formaat zijn derde van de avond te maken. Helaas voor hem, en iedereen die aanwezig was, gebeurde dat niet.

Met zijn twee goals, een assist en geweldige presence op het veld staat de wedstrijd tegen Arsenal nog steeds bekend als één van Kevins beste wedstrijden in het shirt van Manchester City. Dat jaar werd hij verkozen als ‘Speler van het Jaar’ in Engeland… maar eigenlijk was hij dat ook ver daarbuiten.

Ben je een fan van onze serie? Bekijk dan hier het snelste doelpunt van Euro 2016, gescoord door Robert Lewandoswki.