Hoe wordt je een succesvolle muzikant? Deze biopics bevatten enkele hints!

Films |

Zelfs de grootste muzikale sterren op aarde waren ooit geheel onbekend. Maar hoe zijn ze bekend geworden? Wat hebben ze daarvoor moeten doen? En kregen ze hulp? Vind het antwoord op al jouw vragen in deze interessante muzikale biopics.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bohemian Rhapsody (2018)

Zelfs toen hij nog door het leven ging als Farrokh Bulsara, wist Freddie Mercury dat hij en zijn band ‘Queen’ beroemd zouden worden. Deze stellige overtuiging zien we meermaals opduiken in verschillende passages van de docufilm ‘Bohemian Rhapsody’. De Britse band zou volgens Mercury immers meer dan een voetnoot worden in de muziekgeschiedenis en dat blijkt ook uit een fictief voorbeeld uit de film waarin Mercury (Rami Malek) zelfverzekerd zijn nummer ‘Bohemian Rhapsody’ verdedigt, ook wanneer platenbaas Roy Foster (Mike Myers) het afbreekt tot op de grond. “Jij zal voor altijd de man zijn die Queen liet gaan”, besloot Freddie Mercury. Kortom, de eerste stap naar succes is het bezitten van een torenhoog zelfvertrouwen. 

Rocketman (2019)

Deze tweede biopic speelt zich eveneens af in het Verenigd Koninkrijk. In ‘Rocketman’ zien we hoe niemand minder dan Sir Elton John zijn carrière uit de grond heeft gestampt. En wat blijkt? Hij deed dat helemaal niet alleen: het was dankzij de medewerking van zijn goede vriend Bernie Taupin dat Elton John prachtige muziek kon maken. John bedankte Taupin dan ook meermaals gedurende de hoogdagen van zijn carrière. Op festivals en tijdens concerten verklaarde hij, dat zonder zijn goede vriend, veel van zijn nummers niet zouden bestaan. In de film zien we ook hoe één van Elton Johns meest bekende nummers, ‘Your Song’, tot stand is gekomen. Dat nummer werd geschreven door Bernie Taupin toen hij amper zeventien jaar en hopeloos verliefd was. Gelukkig maar dat Elton John en Bernie Taupin toen al vrienden vrienden waren, want het blijkt één van de mooiste liefdesliedjes ooit te zijn.

Ontdek ‘Rocketman' nu op Netflix. Meer info over de tv-optie All Stars (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

La Môme (2007)

Ondanks Edith Piafs wereldwijde naam en faam, begon ze haar carrière in zeer moeilijke omstandigheden. In de biopic ‘La Môme’ zien we hoe Piaf een zeer chaotische jeugd heeft meegemaakt: ze werd in de steek gelaten door haar moeder, mishandeld, werd ernstig ziek en ingelijfd als prostituee in een bordeel. Pas toen ze helemaal aan de grond zat, ontmoette ze per toeval ene Louis Leplée. Deze cabaretier hielp Piaf van de straat en steunde haar in haar muzikale plannen. ‘La Môme’ leert ons dat hindernissen best zwaar kunnen zijn, maar deze altijd te overwinnen zijn met behulp van een goede ziel.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top