De 41e editie van het Nederlands Film Festival opent met 'Mijn vader is een vliegtuig' van regisseur Antoinette Beumer. De filmpremière is volgens het NFF op 24 september.
Auteur en regisseur Beumer, die eerder hits maakte als 'Loft', 'Soof' en 'De gelukkige huisvrouw', verfilmde de gelijknamige roman waarmee ze in 2018 debuteerde. 'Mijn vader is een vliegtuig' vertelt over een vrouw die een aangrijpende zoektocht begint naar haar verleden en contact zoekt met haar vader, die meer dan dertig jaar in een psychiatrische instelling verblijft.

De hoofdrollen zijn voor Elise Schaap, Pierre Bokma, Maarten Heijmans en Stefan Rokebrand. Zij zullen allemaal aanwezig zijn bij de wereldpremière in Utrecht.

Het NFF is, net als afgelopen jaar, met filmpremières op locatie, maar er zijn ook weer onlinefilmvertoningen en programma's. Het festival duurt van 24 september tot en met 2 oktober. De kaartverkoop begint deze zomer.

Het is nog niet duidelijk wanneer 'Mijn vader is een vliegtuig' in de Nederlandse (of Belgische) bioscopen te zien is. Op dit moment zijn alle bioscopen bij onze noorderburen al vier maanden dicht vanwege de huidige coronalockdown.