Liverpool crasht in Champions League op Madrileense muur Thibaut Courtois

Sport | Real Madrid en niet Liverpool zit in de halve finales van de Champions League. De Reds bestormden nagenoeg een hele match het doel van Real-keeper Thibaut Courtois. De Rode Duivel gaf echter geen krimp en hield de Madrilenen in zijn eentje overeind.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Liverpool wou zich na de 3-1-verliespartij in het heenduel niet zomaar gewonnen geven. Al vroeg wilden de Reds Real Madrid bij de keel grijpen. Maar in het openingskwartier werd Thibaut Courtois al twee keer stevig aan het werk gezet. Een uur lang bestookte Liverpool het doel van de Rode Duivel, maar de Belgische muur stond pal. In het laatste half uur was de moed en fitheid bij Liverpool helemaal op, al moest Courtois nog een paar keer alert blijven.

Courtois de crack

De Spaanse sportmedia zijn vandaag lyrisch over Courtois. “Liverpool botste op het reusachtige gestalte van Courtois”, schrijft sportkrant AS. “Hij  was fantastisch, maar ook communicatief sterk en vol persoonlijkheid. Na een moeizame start bij Real Madrid, met de tweestrijd tegen Keylor Navas, zijn z’n prestaties exponentieel gestegen. Hij zit in de race om de beste doelman ter wereld te worden. Courtois weerstaat onder de druk en maakt het verschil voor Real. In de afgelopen tien dagen haalde hij het van Lionel Messi in de Clásico en Mo Salah in de Champions League. Hij is een crack en onmisbaar voor het team van Zidane.”

Ook Marca bejubelde Courtois. “Er is op dit moment simpelweg geen enkele keeper die het niveau van Courtois overstijgt.” El Mundo Deportivo voegde nog toe dat Courtois een muur was waarop Liverpool telkens crashte. Hierdoor zit Real Madrid voor het eerst sinds 2018 nog eens in de halve finales van de Champions League. Het is al de vierde keer dat Zinédine Zidane als trainer zijn ploeg naar de halve finales van het kampioenenbal leidt. Geen enkele Franse trainer doet beter.

Klopp out, Stevie in?

Waar Zidane de triomfator was gisteren, bleek Jürgen Klopp de pineut te zijn. De stoel van de Duitse coach van Liverpool is al een tijdje wankel en het verlies in de Champions League zal hier zeker geen deugd hebben gedaan. Want het is maar de vraag of we Liverpool volgend jaar überhaupt in de Champions League zullen zien. Nu Liverpool niet de CL zal winnen, moeten de Reds straks in de top vier van de Premier League eindigen. En momenteel staan ze pas op een zesde plaats.

Hoewel Klopp nog een contract heeft tot 2024 bij Liverpool, lijkt de lokroep voor een terugkeer naar eigen land best groot. Er ligt namelijk weldra een topjob voor het grijpen in Duitsland. Velen vermoeden dat Hansi Flick de nieuwe bondscoach van Duitsland zal worden wanneer Joachim Löw een stap opzij zet. Hierdoor komt er een vacature vrij aan het hoofd van Bayern München.

Tegelijk dromen de fans van Liverpool van een positieswitch aan het hoofd van hun club. In Schotland levert namelijk Liverpool-icoon Steven Gerrard schitterend werk. Met Rangers FC werd Gerrard namelijk kampioen. Het was al geleden van 2011 dat Rangers nog eens de beste ploeg van Schotland was. Sterker nog: Rangers werd kampioen in de Scottish Premiership zonder één duel te verliezen.

Blijf alles omtrent de UEFA Champions League op de voet volgen via de zenders van Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Volg alle wedstrijden van de UEFA Champions League via de kanalen van Proximus Sports beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx. Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top