Bekijk seizoen 2 van 'Condor' nu dankzij Pickx+

Het tweede seizoen van de Amerikaanse thrillerreeks ‘Condor’ kijk je vanaf 30 april exclusief op Pickx+ (zender 13) en via de catalogus 'Movies & Series' van Proximus Pickx. Daarin sluiten we weer aan met de briljante CIA-analist Joe Turner die na de gebeurtenissen van het eerste seizoen extra voorzichtig moet zijn.

Bekijk seizoen 2 van 'Condor' nu dankzij Movies & Series

Het eerste, tien afleveringen tellende seizoen van ‘Condor’ is gebaseerd op de roman ‘Six Days of the Condor’ van thrillerauteur James Grady. Het boek en de serie verhalen over Joe Turner (in het boek heet hij Ronald Malcolm), een jonge medewerker van de CIA die per ongeluk een duivels plan ontdekt dat miljoenen mensen het leven zou kunnen kosten. Turner gaat op zoek naar de waarheid, maar wanneer zijn tegenstanders te weten komen dat hij hen op het spoor is, sturen ze op een bloederige manier de boodschap dat met hen niet te sollen valt. Zijn collega’s worden stuk voor stuk geviseerd, hijzelf weet uiteindelijk naar Italië te ontsnappen.
 
Het eerste seizoen laat ons achter met een cliffhanger. We weten immers dat Joe nog lang niet buiten gevaar is. In het tweede seizoen probeert hij zo goed mogelijk onder de radar te blijven, maar dan wordt hij gecontacteerd door een Russische spion die beweert dat hij wel erg interessante informatie heeft.

Het boek ‘Six Days of the Condor’ dateert van 1974 en was het debuut van Grady, die in de daaropvolgende jaren nog verschillende opvolgers in de reeks zou neerpennen. In 1975 al zag een eerste adaptatie voor het grote scherm het daglicht. De film ‘Three Days of the Condor’ van Sydney Pollack met hoofdrollen voor Robert Redford en Faye Dunaway week qua verhaal sterk af van het oorspronkelijke boek – net zoals de nieuwe serie dat doet, overigens – maar was daarom niet minder spannend of spectaculair. De serie plaatst het post-Watergate spionageverhaal in de moderne tijd, waarin nieuwe technologie en moderne politiek de spionagewereld helemaal veranderd hebben.
 
In ‘Condor’ is de hoofdrol voor Max Irons, een rijzende ster in het showbizzlandschap. Andere rollen gingen naar William Hurt, Alexei Bondar, Bob Balaban, Constance Zimmer, Eric Johnson en Kristen Hager. Het tweede seizoen van de razend spannende serie is vanaf nu te bekijken met de tv-optie Movies & Series. Abonnees van Movies & Series kunnen het eerste seizoen ook terugvinden in de catalogus.

'Condor' is vanaf nu beschikbaar dankzij Pickx+ (zender 13) en in 'Movies & Series' van Proximus Pickx. Ontdek het volledig aanbod van 'Movies & Series' via de tv-optie ‘All Stars’ van Proximus Pickx! Meer info over de tv-optie vind je terug op onze site

Series

Bekijk alles
Top