Excelsior Virton kreeg woensdagavond positief licentienieuws waardoor de Luxemburgers zich zo goed als zeker mogen opmaken voor een nieuw avontuur in 1B. Dat de club momenteel nog geen spelers onder contract heeft, zou alvast geen obstakel zijn volgens de directie.
"De directie van Virton zal vanaf morgen de handen uit de mouwen steken om deze club te herlanceren, zowel op het vlak van de jeugd als het professionele team" klinkt het in een perscommuniqué via Belga." We willen hernemen waar we vorig jaar gestopt zijn. Onze sociaal-educatieve rol nemen we in de jeugdacademie weer op en wat de eerste ploeg betreft zullen we slimme keuzes maken om voor volgend seizoen een competitief team op het veld te krijgen."

Toch is het dus nog niet 100% zeker dat Virton ook effectief in 1B zal mogen spelen, want de KBVB heeft nog een procedure lopen tegen de terugkeer van de Luxemburgers. Hoe ver die zaak staat en wanneer er daar een uitspraak rond komt is nog niet geweten. Als tegengewicht heeft Virton langs haar kant ook nog wel enkele schadeclaims lopen tegen de KBVB, wat op termijn dan misschien tot een Belgisch compromis zal leiden?