De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag een oordeel geveld over de licentiedossiers van de achttien ploegen in 1A. Net als vorig seizoen voldeed Moeskroen niet aan de licentievoorwaarden voor het profvoetbal. "We denken dat we voor het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) het tegendeel kunnen bewijzen", kondigde de Henegouwse club aan.
Wie zijn licentie in eerste zit niet kreeg, kan een procedure opstarten bij het BAS om die weigering aan te vechten. Dat geeft de clubs de mogelijkheid om nog extra stukken toe te voegen aan hun dossier. Het BAS velt uiterlijk op 10 mei het finale vonnis. Moeskroen heeft drie dagen de tijd om beroep aan te tekenen, en kondigde meteen aan dat te zullen doen. Zonder licentie degraderen de Henegouwers naar de amateurreeksen.

Moeskroen zal straks dus al voor de zesde keer in zeven jaar tijd voor de arbiters van het BAS moeten verschijnen. Opnieuw bleek de Henegouwse club, die sportief ook niet zeker is van het behoud, niet in staat om voldoende financiële garanties voor volgend seizoen voor te leggen. Huidig hoofdaandeelhouder Gérard Lopez zou na amper een jaar alweer op zoek zijn naar een nieuwe overnemer.