Liefde voor muziek of liefde voor literatuur: dit weekend voor elk wat wils

Muziek | In afwachting van zachter lenteweer en de terrassen die terug openen, helpt Proximus Pickx jou alvast komend weekend te overbruggen met deze kijktips.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Zaterdag: Parasite

De Aziatische cinema werd in onze contreien vaak over het hoofd gezien, maar daar bracht ‘Parasite’ verandering in. Deze Zuid-Koreaanse prent schittert door zijn originele invalshoek, prachtige vertolkingen en efficiënte regie. In 2019 terecht bekroond met een Gouden Palm op het filmfestival in Cannes en de Oscar voor beste film -de eerste niet-Engelstalige film die daarin slaagde!

Regisseur Bong Joon-Ho (‘Snowpiercer’, ‘Okja’) vertelt het tragikomische verhaal van een familie die in de marginaliteit leeft, maar de kans krijgt om via een milde vorm van oplichterij letterlijk uit de kelder van dat banale leven te kruipen. Ze bluffen zich als werknemers binnen bij een rijke familie. De genialiteit van deze film ligt hem in de combinatie van relativerende humor en traag ontwikkelende, maar steeds beklemmendere plot. Je vraagt je voortdurend af: wanneer worden ze ontmaskerd? Uiteindelijk culminerend in een knotsgekke finale. 

‘Parasite’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

Zondag: Liefde voor muziek (best of)

Sinds ‘Liefde voor muziek’ in 2015 op onze Belgische televisie te zien is, groeide het voor onze vaderlandse artiesten steeds nadrukkelijker uit tot de kip met de gouden eieren. Commerciële acts winnen er aan credibility of kunnen eens een andere (meer artistieke) kant van zichzelf laten zien, terwijl eerder alternatieve artiesten via de liedjesshow een breder publiek bereiken. Dat is niet anders in seizoen 7, waarin Ronny Mosuse, Willy Sommers, Emma Bale, Tourist LeMC, Jelle Cleymans en Jonas Van Geel, Geike Arnaert en Bert Ostyn elkaars nummers onder handen namen.

Vooral de jonge Emma Bale deed zich opmerken, onder andere met de versie die ze bracht van 'Eden' (Hooverphonic) en 'Koning Liefde' van Tourist LeMC, dat ze gedurfd naar het Frans vertaalde ('Amour Fou'). Ook Bert Ostyn verleidde met een ingetogen en tegelijkertijd catchy versie van Emma Bale’s 'Worth It'. Verder waren er het oneindige enthousiasme van Willy Sommers en het duo Cleymans-Van Geel, de veelzijdige muzikaliteit van Mosuse en Ostyn, en de gouden stem van Geike. Allemaal nog eens te herbeleven in deze speciale best of-aflevering van 'Liefde voor Muziek'.

Bekijk ‘Liefde voor muziek’ op zondag 18 april om 21u10 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Zondag: Brommer op zee

De zoveelste poging om een even boeiend als toegankelijk boekenprogramma te lanceren. De vorige poging dateert van zeven jaar geleden, met ‘Man over boek’. Ditmaal mogen de Nederlandse duivel-doet-al Wilfried de Jong en VRT-stem Ruth Joos proberen om de gemiddelde Vlaming en Nederlander warm te krijgen voor literatuur.

In deze pilootaflevering gaat de focus onder meer naar Josse De Pauw, die goed twintig jaar na zijn straffe debuut ‘Werk’ (in 2000 genomineerd voor de De Gouden Uil) en de opvolger ‘Nog’, met een nieuwe roman komt. Een slimme keuze, want De Pauw is wel een bekende kop in onze Vlaamse huiskamers, dankzij zijn rollen in tv-reeksen als ‘De Twaalf’ en ‘Met Man en Macht’.

Ook de jonge debutante Sofie Lakmaker mag komen vertellen over haar recentste schrijfwerk: ‘De geschiedenis van mijn seksualiteit’. Een boek over -wel ja- seks en relaties, maar dan zonder de mindere kanten daarvan te verdoezelen. In de bekwame handen van De Jong en Joos, beiden op hun manier begenadigde, bevlogen interviewers en vertellers, moet dat vijftig minuten interessante talkshow-televisie kunnen opleveren. https://www.youtube.com/watch?v=ocJZf5CflFg

Bekijk ‘Brommer op zee’ op zondag 18 april om 22u op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top