Ruth Winder (Trek-Segafredo) heeft de zesde editie van de Brabantse Pijl voor vrouwen op haar naam gebracht. In een sprint met zes was de 27-jarige Amerikaanse na 127,3 kilometer van Lennik naar Overijse een fractie sneller dan de Nederlandse Demi Vollering en de Italiaanse Elisa Balsamo. De Amerikaanse Leah Thomas finishte als vierde, voor de Britse Joscelin Lowden en de Française Juliette Labous. Voor Winder was het de eerste zege van het seizoen
Het tempo lag van bij de start erg en daardoor had niemand zin in een aanval, tot na 42 kilometer koers Jesse Vandenbulcke verdapperde. De reactie op de voormalige Belgische kampioene kwam snel op gang en een compact peloton bood zich na 83 kilometer aan voor de twee plaatselijke ronden van 21,9 kilometer.

Een groepje van veertien rensters, met daarbij onder andere Annemiek van Vleuten, Coryn Rivera, Ruth Winder, Lucinda Brand, Demi Vollering, Leah Thomas, Eugénie Duval en Maëlle Grossetete, ging versnellen nog voor de tweede beklimming van de Herststraat, maar werd snel weer tot de orde geroepen. Na de tweede keer Moskesstraat, op 32 kilometer van de finish, probeerden Niamh Fisher-Black, Alena Amialiusik, Leah Thomas, Tayler Wiles en Elisa Balsamo het, maar ook zij kregen geen vrijgeleide.

Net voor het intrekken van de slotronde versnelden Demi Vollering, Juliette Labous, Ruth Winder, Elisa Balsamo, Joscelin Lowden en Leah Thomas. Zij sprokkelden bovenop de Hertstraat een voorsprong van 31 seconden op een fel uitgedund peloton. De samenwerking in de kopgroep verliep voortreffelijk. De zes maakten het uit in een sprint en daarin haalde Winder het met miniem verschil. Op de erelijst volgt ze de Australische Grace Brown op.