De Call of Duty League, waar de beste spelers van over heel de wereld elkaar treffen voor de mooiste wedstrijden Call of Duty, kende dit weekend zijn tweede major van het jaar. De grote winnaar is gekend: het Canadese Toronto Ultra! 

 

FaZe dondert naar beneden

Atlanta Faze blies, zoals we dat van hen gewend zijn, de concurrentie gewoon weg aan het begin van de competitie. Ook Toronta Ultra ontdeed zich vlot van OpTic Chicago. Nochtans liet Scump (OpTic) 31 kills optekenen op het eerste Strategic Point en Toronto stond 3 tegen 5 op de Search & Destroy nadien. Daarna trokken de Canadezen het laken naar zich toe en knalden ze OpTic op magistrale wijze naar de loser brackets. In de tweede ronde bleek Faze wel te sterk voor de Canadezen, waardoor ook zij uit de winner bracket verdwenen.

Een avontuur in de loser bracket dan maar voor de Ultras. Eentje dat begon met een eerste hindernis in de vierde ronde: 100 Thieves. Al is hindernis veel gezegd, want de ontmoeting eindigde met een duidelijke 3-0 in het voordeel van de Canadezen. En dat bleek nog maar het begin van een mooi avontuur voor Ultra, want ook Minnesota RØKKR en Dallas Empire gingen nadien vlot voor de bijl. Vol vertrouwen en met heel veel ambitie trok Ultra dus opnieuw de handschoenen aan voor een rematch tegen FaZe in de Grote Finale.

Een finale die begon met een zege voor Atlanta op de eerste map. Cellium toonde het goede voorbeeld met maar liefst 29 kills. Een opdoffer voor Toronto zou je zeggen, maar deze toppers doe je niet twijfelen. De twee volgende maps waren dan ook voor hen. FaZe verhoogde de druk en kwam opnieuw op voorsprong (3-2), maar de eindspurt van Ultra was fenomenaal met een 3-0 in Control en een 6-0 in Search & Destroy. Ze sloten af met een Strategic Point van 250 tegen 156 punten.

Op 22 april staat de derde major alweer op het programma. Uiteraard volg je alles vanop de eerste rij met Pickx!

Copyright visual : Toronto Ultras