Proximus Pickx viert "Earth Day 2021" met themazenders, programma's en documentaires

Deze donderdag 22 april, vieren we Earth Day, een belangrijk feest dat het bewustzijn van milieubescherming in de hele wereld moet vergroten. Hier is alles wat Proximus Pickx over het onderwerp te bieden heeft.

The Secret Life Of Mangroves

Deze natuurdocumentaire die op Eén te zien was, neemt je mee naar de mangroves: een van de oudste en meest productieve moerasbossen van onze planeet. In de jaren 70 werd het gebied in Senegal echter slachtoffer van zware droogte, waardoor het 40% van de totale oppervlakte verloor. Maar de mangroves winnen stilletjesaan weer aan terrein, dankzij recente stormen en onweersbuien. Ook de wilde dieren komen weer terug. Bekijk gedurende drie afleveringen hoe het moerasbos herleeft dankzij de kracht van de natuur.
 
Voor nog meer goede kijktips kan je terecht bij onze selectie documentaires voor ‘Earth Day’, beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus en op Netflix via de tv-optie 'All Stars' of het aanbod van Proximus Pickx.

Milieubewuste zenders

Kan je maar geen genoeg krijgen van leerrijke documentaires over Moeder Natuur? Geen zorgen, want Proximus Pickx biedt een scala van zenders aan die je net dat geven. Kijk bijvoorbeeld op Animal Planet naar ‘Nature's Strangest Mysteries: Solved’, waarin experts een antwoord geven op de grootste vragen over de natuur. Ook BBC2 en NPO2 zenden een paar kanjers van documentaires uit, zoals respectievelijk ‘Australia: Earth's Magical Kingdom’ en ‘Vroege Vogels’. Meer kennis kan je vergaren onder de tv-optie ‘Family’ van Proximus Pickx.
 
Wil je graag nog meer kijken ivm dit thema? Hou onze aanbevelingen in het oog omtrent natuurprogramma’s in de categorie “Cultuur en kennis” of ontdek onze tv-optie 'Family' (10,99€/maand) met kwalitatieve themazenders, waaronder Nat Geo Wild. Meer info vind je hier.  
 

Duurzame ontwikkeling

Tot slot draagt ook Proximus Pickx bij tot duurzame ontwikkeling. Dat doen we door te focussen op groene initiatieven zoals het zoveel mogelijk verminderen van onze eigen CO2-uitstoot en het verkleinen van de CO2-voetafdruk van onze klanten. Er worden ook programma’s opgezet om het gebruik van grondstoffen te verminderen waarbij we onze leveranciers, werknemers en klanten betrekken om zo onze ambitie te realiseren om tegen 2030 een echt circulair bedrijf te worden.
 
Wil je meer weten welke initiatieven Proximus neemt op het vlak van duurzaamheid? Neem hier kijkje. 

Films

Bekijk alles
Top