Defensief sterk Chelsea haalt het van gretig Porto

UEFA Champions League | Ondanks goede intenties en een pareltje van de Iraniër Mehdi Taremi op het einde van de wedstrijd, kon FC Porto het tij niet keren in zijn kwartfinales tegen Chelsea. De Engelsen maakten maximaal gebruik van hun 0-2 voorsprong uit de heenwedstrijd om voor het eerst sinds 2014 door te stoten naar de halve finales van de Champions League.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De meeste aandacht op deze speeldag ging natuurlijk uit naar de clash tussen PSG en Bayern, een heruitgave van de CL-finale vorig jaar, maar ook het treffen tussen Chelsea en Porto was het volgen waard. De Portugese topclub ontpopte zich in deze campagne tot een outsider, nadat het in de achtste finales al Juventus uitschakelde.

De ploeg van coach Sergio Conceiçao (ex-Standard) geloofde in een nieuwe stunt door een 0-2 achterstand uit de heenwedstrijd op te halen en zette die intenties kracht bij door stevig uit de startblokken te schieten. Maar het blok van Chelsea, vakkundig neergezet door Thomas Tuchel, vertoonde geen enkele barst. Pas in de blessuretijd wist de Iraanse Portospits Taremi met een acrobatische omhaal de netten te vinden. De 0-1 kwam echter te laat om de Blues uit Londen nog te doen bibberen.

Kanté en Rüdiger heersen

Chelsea kon rekenen op een ijzersterk defensief trio, met César Azpilicueta, Thiago Silva en Antonio Rüdiger. Vooral die laatste kreeg veel werk, maar kweet zich uitstekend van zijn taak. De Duitser heerste in de lucht, waarin hij acht van de elf duels won.
Een opsteker en de voorlopige climax van een wederopstanding deze paasperiode waardig. Onder de vorige coach Frank Lampard geraakte de ervaren Rüdiger helemaal op een zijspoor. Tuchel herstelde hem in ere en nu brengt de Duitser stabiliteit aan de defensieve linie van de Blues. Nog zo’n verrijzenis onder de nieuwe coach van Chelsea zien we bij N’Golo Kanté, die tegen Porto het middenveld domineerde. In zijn gekende energieke stijl liep hij overal tussen, brak hij verscheidene aanvallen af en lag hij geregeld aan de basis van een gevatte counter.

Azen op Europese glorie

Voor het eerst sinds 2014 weet Chelsea zo nog eens door te stoten tot de eindfase van de Champions League, maar het vervolg op die solide prestatie in de kwartfinales tegen Porto kondigt zich pittig aan. In de halve finales wacht een duel met Liverpool of Real Madrid, twee absolute grootmachten in het Europese voetbal. En op het nationale front wacht in de Premier League een uitdagende reeks tegen Manchester City, West Ham, Arsenal en Leicester. Allemaal clubs die boven het klassement meedraaien.

Sinds Thomas Tuchel overnam van Frank Lampard is Chelsea echter zelf een te duchten tegenstander geworden. De Duitse ex-trainer van PSG en Dortmund weet wat het is om te presteren op het hoogste niveau. Hij gaf Chelsea een stabiel elan, met als uitdaging: de Champions League-finale. Het is van het succesjaar 2012 geleden dat de Londense club daar nog eens in slaagde, toen wonnen ze na strafschoppen tegen Bayern.

Volg alle wedstrijden van de UEFA Champions League via de kanalen van Proximus Sports. Het verdere verloop van de Champions League kan je volgen op de Proximus Sports-kanalen, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top