De perfecte motivatie voor een lenteschoonmaak

Kids | De lockdowns tegen het coronavirus lijken een nieuwe nationale sport te hebben opgeleverd: schoonmaken. Onze tuinen, zolders, badkamers, lades en handschoenkastjes zijn nog nooit zo schoon geweest als nu. Voor degenen die nog steeds moeite hebben om op gang te komen, heeft Proximus Pickx een reeks films en series die je zullen motiveren.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Mary Poppins

Wie zou er niet graag een Mary Poppins bij de hand hebben als de lente komt? Het is haast onmogelijk om de iconische vertolking van het fantasierijk personage te vergeten. Deze film, die menig jeugd heeft getekend, zet de sublieme Julie Andrews in de schijnwerper. Het stuwde haar naar de rang van filmster, maar ook van muziekster, dankzij haar unieke stem. De scène waarin Mary Poppins haar magische krachten gebruikt voor een grote schoonmaak blijft een must see!

Devious Maids

Deze dames ruimen de rotzooi op van de rocksterren en miljardairs uit Beverly Hills. Maar ze dromen vooral van een beter leven: de een wil haar kind uit Mexico laten overkomen, de ander wil doorbreken in de muziekbusiness... De vrouwen zullen alles doen om hun doel te bereiken. Een flirt met de baas? Chantage? Geen probleem. Maar als een van hen wordt vermoord, moeten ze haar met haar geheimen begraven.

Mrs. Doubtfire

‘Mrs. Doubtfire' is zonder twijfel een van de grootste filmhits van 1993. Robin Williams speelt een vader die na een scheiding de voogdij over zijn kinderen verliest. Om hen vaker te kunnen zien, vermomt hij zich als kindermeisje en kruipt in de huid van een eerbiedwaardige huishoudster met een uitgesproken Schots accent: Madame Euphegenia Doubtifre. De film telt veel cultscènes, maar laten we vooral die met de stofzuiger niet vergeten. Mrs. Doubtfire laat al rockend zien dat schoonmaken geen lastig karwei hoeft te zijn.

Merlijn De Tovenaar

Merlijn de Tovenaar is waarschijnlijk de eerste tovenaar die kinderen leren kennen. Hij gebruikt zijn toverspreuken om de geboorte van de kleine Arthur mogelijk te maken en draagt bij tot het aan de macht komen van degene die Koning Arthur zal worden. Maar dat is niet alles, hij gebruikt zijn magische krachten ook voor meer alledaagse dingen, zoals huishoudelijke klusjes bijvoorbeeld. Pas wel op, want dat loopt niet altijd even gesmeerd.

Enchanted

Deze film, een mengeling van het tekenfilmuniversum en de echte wereld, was door regisseur Kevin Lima bedoeld als de 'Mary Poppins' van de 21e eeuw. En nogmaals, de Disney-magie werkt. De oplettende kijker zal veel verwijzingen opmerken naar de grote Disney-klassiekers als 'Sneeuwwitje' of 'Doornroosje'. In een inmiddels cult geworden scène roept de prinses, gespeeld door Amy Adams, de dieren op om haar te helpen met haar huishoudelijke taken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top