De coronacrisis hakt er stevig in bij het Belgisch Stripmuseum in Brussel. Directrice Isabelle Debekker heeft door het grote verlies aan bezoekers en dus ook inkomsten besloten om meerdere werknemers te ontslaan. Dat schrijft Bruzz en wordt bevestigd aan Belga.
Om hoeveel werknemers het exact gaat, wil de directrice niet meedelen. "Het gaat om 30 procent van de werktijd in het museum", stelt Debekker. De ontslagen vallen dan ook in de verschillende lagen van de organisatie van het Belgisch Stripmuseum.

Naar een reden moet niet ver gezocht worden. Door de coronapandemie waren er vorig jaar 75 procent minder bezoekers. Als privémuseum is het Stripmuseum erg afhankelijk van de ticketinkomsten, maar ook van de verhuur van zalen als de brasserie en de bibliotheek.

"Dat is nu eenmaal de huidige economische situatie, maar we hebben ook nog maar weinig perspectieven van een echte heropleving. En we zullen niet van de ene dag op de andere terug volledig volgeboekt zijn", verwacht Debekker.

De toekomst van het Belgische Stripmuseum is momenteel overleven, met de hoop op een echte heropleving in 2022. Over een faillissement wordt niet gesproken. Het Brusselse museum dat zich wijdt aan de zevende kunst is tijdens de schoolvakanties zeven dagen op zeven dagen open. Buiten de schoolvakanties is het open van woensdag tot zondag. Dat verandert momenteel niet. "Open zijn kost momenteel meer dan gesloten", besluit Debekker.