Imola, het strijdtoneel voor een nieuw duel tussen Hamilton en Verstappen?

Sport | De tweede afspraak in dit Formule 1-seizoen is de Emilia Romagna Grand Prix in het Italiaanse Imola dit weekend. En laten we hopen dat we daar op evenveel spektakel getrakeerd worden als in de eerste race van het jaar!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Drie weken na de opening van het seizoen in Bahrein volgt de tweede beproeving. De teams, en dan vooral de ingenieurs, profiteerden ongetwijfeld van die pauze om de eerste race te analyseren en de nodige aanpassingen door te voeren. Het eerste Europese treffen van het seizoen gaat meteen door op een intussen legendarisch geworden parcours.
 
De Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari staat hoog aangeschreven bij liefhebbers van de autosport, zowel om positieve, maar ook om minder positieve redenen. Het positieve, daaronder verstaan we bijvoorbeeld de delen van het parcours die de heerlijke namen Tamburello, Rivazza, Acque Minerale en Variante Alta dragen. Maar Imola was ook de locatie van enkel drama’s, zoals dat van 1994 waarbij gedurende het weekend zowel Roland Ratzenberger als legende Ayrton Senna om het leven kwamen.
 
Hobbelig parcours
 
Het Italiaanse circuit wordt tegen de richting van de klok gereden, wat dit seizoen zeldzaam is. Het 4,9 kilometer lange parcours telt 17 bochten en een een pak smalle en heuvelachtige baantjes. Inhalen wordt geen sicecure, dus de kwalificatie op zaterdag wordt misschien wel beslissend voor het hele weekend.
 
De gemeente Maranello met haar beroemde Ferrari-fabriek ligt ongeveer 80 kilometer van het circuit dat ook nog eens de namen draagt van de oprichter van het sportwagenmerk en zijn zoon. Leclerc en Sainz Jr., die het in Bahrein wat lieten hangen, zullen hier zonder twijfel extra gemotiveerd zijn.
 
Mercedes vs. Red Bull, part 2?
 
De eerste GP van het seizoen schotelde een eindduel op het scherpst van de snee voor tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen, die in de laatste laps beiden de overwinning al konden ruiken. Red Bull en Mercedes waren heer en meester in het eerste weekend van het seizoen en het ziet ernaar uit dat dat in Imola nog eens herhaald zal worden.
 
Aan Ferrari en McLaren om uit de wacht te slepen wat mogelijk is. Intussen mogen ze ook op hun hoede zijn voor AlphaTauri en coureur Pierre Gasly. De Fransman stond vorig jaar op de vierde plaats in de kwalificaties, maar hij moest de wedstrijd staken door een probleem met zijn wagen. Hij zal zinnen op revanche na een teleurstellend eerste weekend. Fernando Alonso en zijn Alpine zullen ongetwijfeld ook op scherp staan op het circuit waar de Spanjaard in 2005 won na een bloedstollend duel met Michael Schumacher.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top