Dit weekend heeft het strategische bordspel van Riot Games de wereldkampioen van zijn vierde set gekroond. Na verschillende kwalificatieweken en een drie dagen durende eindronde pakte 8ljaywalking uit Korea de wereldtitel en nam hij een geldprijs van $41.500 mee naar huis.

 

De competitie was enkele weken geleden van start gegaan. Via een kwalificatiesysteem op basis van de gemiddelde prestaties van de spelers, waar trouwens veel deelnemers kritiek op hadden, werden de beste spelers van elk continent uitgenodigd om deel te nemen aan de officiële kwalificaties van hun regio.

Veel deelnemers voor een beperkt aantal plaatsen dus. Omdat elke regio van de wereld slechts een beperkt aantal spelers kon sturen, leverden de deelnemers een felle strijd om het kostbare ticket te bemachtigen. Helaas voor ons faalde onze enige vertegenwoordiger in de competitie en zonder twijfel een van de beste Europese spelers, ImSoFresh, in die fase. Aan Europese zijde toonde Frankrijk zich superieur met niet minder dan vier Franse spelers bij de zes geselecteerden.

Het was echter Zuid-Korea dat aan het langste eind trok dankzij vertegenwoordiger 8ljaywalking. 24 spelers mochten deelnemen aan de eindfase. Elke dag vielen er acht spelers af tot er acht overbleven voor de grote finale. Maar wat indrukwekkend is, afgezien van de titel, zijn de prestaties die de Koreaan tijdens de drie slotdagen heeft laten optekenen.

Om een idee te krijgen van wat de speler heeft bereikt, is een korte samenvatting van het format nodig. Tijdens de 5 manches die ze elke dag van de eindfase speelden, moesten de spelers een maximum aan punten verzamelen. Elke plaats had een bepaald aantal punten, zodat de spelers werden beloond voor hun regelmaat.

En dat had onze nieuwe wereldkampioen goed begrepen. Op een totaal van 15 gespeelde manches, stond de speler maar liefst 11 keer op het podium (2 keer 3de, 7 keer 2de en 2 keer 1ste). Een topprestatie dus, zeker op de laatste competitiedag waar de speler twee manches won! De speler vertrok met de titel van wereldkampioen TFT en een mooie cheque van $41.500.

Nu is het tijd om onze blik te richten op de toekomst, en in het bijzonder op de nieuwe TFT-set die een paar dagen geleden werd aangekondigd. Nieuwe legendes, nieuwe composities en een nieuw universum zullen deel uitmaken van de volgende wereldkampioenschappen. En daar kijken we nu al naar uit.

Copyright afbeelding: Teamfight Tactics