Maakt Atalanta Juventus zenuwachtig in de strijd voor Champions League-voetbal?

Sport | In Italië lijkt Inter richting de landstitel te gaan, maar voor de Europese tickets is er nog een hevige strijd aan de gang. Momenteel mogen ook Milan, Juventus en Atalanta richting de Champions League volgend seizoen, al blijven achtervolgers Napoli, Lazio en AS Roma op de loer liggen. Elk puntenverlies kan gevolgen hebben. En net nu kijken Atalanta en Juventus elkaar zondag in de ogen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Atalanta en Juventus zijn momenteel de nummers vier en drie in de Serie A. Slechts één punt verschil zit er tussen beide teams uit het noorden van Italië. Met Atalanta op 61 punten, Juve op 62 punten en Milan op 63 punten is de marge zeer klein tussen de drie achtervolgers op leider Inter. Maar met Napoli op plaats vijf en slechts twee punten achterstand op Atalanta, blijft het uitkijken voor de ploegen die momenteel in de Champions League-plaatsen zitten.

Atalanta maakt het spannend

Want vorig weekend deed Napoli wat het moest doen. De Zuid-Italialanen haalden het met 0-2 bij Sampdoria en hadden eventjes de vierde plaats in handen. Atalanta had nog de nabeurt bij Fiorentina. De ploeg uit Bergamo leek een zege te gaan verspelen, toen Fiorentina een 0-2-achterstand wist om te buigen tot een 2-2-gelijkspel. Dankzij Josip Ilicic, die in de slotfase een strafschop benutte, keerde Atalanta toch met drie punten huiswaarts.

Juve klaarde het afgelopen weekend de klus tegen Genoa zonder echt op het gaspedaal te moeten duwen. Al na een half uur spelen kwam Juve 2-0 voor dankzij Dejan Kulusevski en Alvaro Morata. Even leek Genoa terug in de match te komen, maar Weston KcKennie zorgde ervoor dat de driepunter niet meer in het gedrang kwam.

Opletten voor Colombiaans spitsenduo

Juventus lijkt voor het eerst in jaren geen Scudetto te pakken, met Cristiano Ronaldo kunnen ze wel nog de topschutterstitel binnenrijven. De Portugees zit momenteel aan 25 goals. Eerste achtervolger Romelu Lukaku van Inter zit aan 21 goals. Toch blijft het onduidelijk of Ronaldo volgend seizoen nog zal te bewonderen zijn in het zwart-witte shirt van De Oude Dame. Er is namelijk enige zichtbare frustratie bij CR7. Zelfs na de winst tegen Genoa gooide hij zijn shirt boos weg. Als Juventus straks Champions League-voetbal zou mislopen, lijkt de Portugees andere oorden te gaan opzoeken.

Bij Atalanta is de rust teruggekeerd na een hoop discussies rond voormalig aanvoerder Papu Gomez. De Argentijn trok reeds richting Sevilla en Atalanta bikkelt andermaal voor een plek bij de beste vier van Italië. Met acht zeges in de voorbije negen duels wordt het opletten geblazen voor Juventus, dat in de defensie straks weer kan rekenen op Leonardo Bonucci. Bonucci testte anderhalve week geleden positief op het coronavirus bij zijn terugkeer na de interlandperiode met de Italiaanse nationale ploeg, maar kon dus de trainingen opnieuw hervatten.

Juve kan alvast een goede Bonucci gebruiken. Tegen Atalanta komen ze namelijk uit tegen het gevreesde Colombiaanse spitsenduo Duvan Zapata – Luis Muriel. Die laatste zit momenteel aan 18 goals, terwijl Zapata aan 13 stuks zit. Daarmee hebben de twee net niet de helft van alle Atalanta-goals gemaakt dit seizoen.

Het programma voor zondag 18 april in Serie A:

AC Milan - Genoa: vanaf 12:30 op Eleven Sports 1
Atalanta - Juventus: vanaf 15.00 uur op Eleven Sports 1
Napoli - Inter: vanaf 20:45 op Eleven Sports 1

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top