Antwerp Giants willen tegen Mechelen de derde plaats vrijwaren

Basketbal | Na enkele onverwachte verliespartijen op rij, zoals in eigen huis tegen Charleroi eind maart, moest titelpretendent Antwerp Giants de rol bovenin lossen. De Giants moesten plots achterom kijken, want ze voelden de hete adem van Kangoeroes Mechelen, Okapi Aalst en Limburg United in de nek. Een wederopstanding dringt zich op om dit grijze seizoen van Antwerp iet of wat te redden, te beginnen met een zege tegen de Kangoeroes.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Begin deze maand verloor Antwerp de topper tegen Oostende, met 88-80. Het was toen de derde opeenvolgende competitienederlaag voor de Giants. Het verval van Antwerp betekende dat de titeldroom vervlogen was.
 
Antwerp Giants mocht ook de ambitie voor een plaats bij de top twee stilaan opbergen. In plaats daarvan moest het achteromkijken, want in het klassement naderen Kangoeroes Mechelen, Aalst en Limburg United met rasse schreden. Onder meer het Amerikaanse trio Branch, Cofer en Bigby Williams stelt teleur en presteerde de voorbije maanden ondermaats bij de Sinjoren.
 
Tegen Oostende liep het aanvankelijk nog goed, maar de diepere bank van de kustploeg maakte uiteindelijk het verschil. “Hadden we de vorige wedstrijden met deze mentaliteit gespeeld, dan hadden we niet verloren tegen Charleroi en Bergen”, zei coach Christophe Beghin na afloop tegen Het Laatste Nieuws. “Als we in de volgende wedstrijden met deze mentaliteit op het terrein verschijnen, dan zitten we op het goede spoor.”
 
Kangoeroes springen in het klassement
 
Bij Kangoeroes Mechelen raakte vorige week bekend dat Kristof Michiels volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer wordt. De 37-jarige Michiels is momenteel nog assistent-coach van Limburg United. Naast coach Paul Vervaeck moet ook Pieter De Groof, acht jaar bij Kangoeroes waarvan zeven als assistent-coach, na deze campagne opstappen bij de Maneblussers. Voorzitter Luc Katra wil volgend seizoen met een nieuwe sportieve staf uitpakken.
 
Op sportief vlak zitten de Maneblussers in een goede flow. Medio maart versloegen ze de Giants nog in eigen huis met comfortabele 76-60 cijfers, twee dagen later wonnen ze met ruime cijfers op het parket van Charleroi (78-94). Eind maart behaalden de Mechelaars dan weer een stuntzege op het parket van Brussels (83-84). Begin deze maand volgde een voorspelbare thuisnederlaag tegen Oostende, dat enkele maatjes te groot bleek, maar die was ingecalculeerd.
 
Tegen de uitgekookte Kangoeroes, die aan een opmars bezig zijn in het klassement, zal Antwerp dus op zijn hoede moeten zijn. Nemen de Giants revanche voor hun nederlaag van vorige maand?
 
Volg de wedstrijd Antwerp Giants – Kangoeroes Mechelen op vrijdag 23 april vanaf 20u15 live op Proximus Sports 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top