Het Deense team OG is de voorbije weken druk bezig geweest met hun roster voor CS:GO. Af en toe kwamen we ook iets te weten over die veranderingen, maar een overzichtje is meer dan welkom.

 

Het team CS:GO van OG Esports doet het al enkele maanden niet goed. Geen straffe resultaten, geen finales en al zeker geen podiumplaatsen voor het Deense team, dat het in Dota 2 wél behoorlijk goed doet. De CS:GO-spelers, “pew pew boys” genaamd, doen het dus een pak minder goed dan hun collega’s. Er lijkt nu een einde te komen aan die lijdensweg in het dertiende seizoen van de ESL Pro League waar het team, met Nikolaj “niko” Kristensen als stand-in, niet eens de groepsfases kon overleven.

ISSA ontslagen

Tijd voor verandering dus en dat betekent dat er ook koppen moeten rollen. In dit geval is het Issa “ISSAA” Murad die kop van jut is en bedankt wordt voor bewezen diensten. Dat kondigde het team aan op hun website. Na enkele try-outs en stand-ins, maakt een bekende kop zijn opwachting: niko.

niko to the rescue!

Het team heeft het vertrek van Nathan “NBK-” Schmitt nooit kunnen opvangen. Nu komt er dus hulp aan uit eigen land, want de Deense speler niko, al enkele jaren aan de slag bij Heroic, vervoegt de rangen. De Deen verving NBK dus al in de ESL Pro League en liet mooie dingen zien, maar jammer genoeg net niet goed genoeg voor een kwalificatie voor het Main Event. De speler wordt toch al officieel voorgesteld als vervanger van ISSAA, nog voor het einde van het toernooi.

Wie vult het laatste plekje in?

Maar er blijft nog een plekje over in het roster van de Denen. Of beter gezegd: er bleef nog een plekje over in het roster van de Denen. Want op 9 april kwam het nieuws naar buiten dat het jonge Israëlische talent, Shahar “flameZ” Shushan, 17 nog maar, zijn kans krijgt. Een transfer die we met argusogen zullen volgen, want er lijkt nu al een grote toekomst weggelegd voor deze topper.

flameZ is een van de meest beloftevolle rookies van 2021 en de ogen van de fans zijn dan ook op hem gericht. “Poppin’ heads” zoals in het Engels wordt gezegd, maakt indruk bij de grote jongens, ondanks zijn erg jonge leeftijd.

Een slimme keuze van OG, dat enorme skills en flair weet toe te voegen aan een roster, dat eigenlijk al heel wat kwaliteiten heeft. En zo wordt het Deense team meteen eentje om in de gaten te houden tijdens de komende evenementen. Te beginnen in de Blast Spring Showdown, het volgende officiële event van CS:GO voor OG.

Credits afbeelding: OG Esports