Acteur Joseph Siravo is zondag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darmkanker. Dat heeft zijn agent aan het Duitse persagentschap DPA gemeld.
Zijn bekendste rol was die als Giovanni Francis 'Johnny' Soprano, de vader van hoofdpersonage Tony Soprano in de HBO-reeks 'The Sopranos'. Verschillende collega's uit onder andere 'The Sopranos' hebben via sociale media hun condoleances gedeeld.

Siravo speelde nog een vijftigtal andere (bij)rollen in films en televisieseries, voornamelijk als Italiaans-Amerikaans maffialid. In 2014 was hij te zien in de rol van Niko Demakis, één van Raymond Reddingtons businesspartners in diens syndicaat, in de tv-serie 'The Blacklist'. Een jaar later verscheen Siravo in één aflevering van 'Blue Bloods'. In de gevierde miniserie 'The People v. O.J. Simpson: American Crime Story' uit 2016 kroop Siravo in de huid van Fred Goldman, de vader van moordslachtoffer Ronald Goldman. Zijn laatste kunstje was de tv-serie 'For Life' uit 2020, waarin hij Jerry McCormick speelde.

In de Verenigde Staten boekte hij tevens succes op Broadway, zoals in het theaterstuk 'Oslo' en de musical 'Jersey Boys'.