Schokkende aankondiging van de grootste Franse organisatie die actief is op Counter-Strike! Vitality kondigde vanochtend aan afscheid te nemen van Cedric “RpK” Guipouy, één van de steunpilaren van het team. Jayson “Kyojin” Nguyen Van, een jonge Franse speler die bekend is in de subtop, zal hem vervangen.

 

Het is een speciale maandag voor de fans van Vitality, en meer specifiek die van zijn CSGO-team. Via een communiqué op Twitter hebben de bijen aangekondigd dat ze afscheid zullen nemen van één van de spelers die het team beroemd heeft gemaakt: Cedric “RpK” Guipouy. De scheiding volgt na Vitality’s deelname aan de BLAST Premier Spring Showdown. Guipouy heeft aangekondigd dat hij wat tijd voor zichzelf wil nemen om zijn opties te overwegen.

RpK, de speler met de bijnaam “de Tank” trad op 8 oktober 2018 toe tot de Franse organisatie. Hij maakte deel uit van de basisvijf die oorspronkelijk door Vitality werd aangeworven tijdens de oprichting van het Counter-Strike-team, vandaag de dag een van de belangrijkste binnen de organisatie. De Fransman had in 2013 al een pauze van twee jaar ingelast.

Maar net op het moment dat iedereen dacht dat Vitality de oplossing had gevonden voor het probleem van zijn zesmansteam, dat zo goed als onbespeelbaar werd door het nieuwe beleid van Valve, verraste de Franse organisatie iedereen deze maandagochtend met de aankondiging van een andere speler: Jayson “Kyojin” Nguyen Van. Hoewel de beslissing voor enkele gefronste wenkbrauwen zorgde, slechts een paar weken na de opgelegde rust voor de zesde man in het team Nabil “Nivera” Benrlitom, moeten we je eraan herinneren dat als spelers complementair zijn, ze niet per se uitwisselbaar zijn. Iedere speler heeft namelijk een rol en een aparte speelstijl. Elk kan zich op de ene positie minder op zijn gemak voelen dan op de andere.

De fans hoeven zich echter geen zorgen te maken, want de speler die RpK zal vervangen is een zeer getalenteerde speler. Hij is al enkele jaren actief in de Europese subtopscene. En slechts negen dagen geleden kreeg hij opnieuw toestemming om deel te nemen aan Valve-evenementen na een schorsing van drie jaar. De reden? Het vermoedelijke gebruik van een verboden account door de speler toen hij nog maar 8 jaar oud was!

Afwachten hoe de speler het zal doen tegen de beste teams ter wereld. Afspraak dus op de DreamHack Masters Spring, het eerste toernooi dat de jonge Fransman in het shirt van de bijen zal spelen. Het evenement kan je trouwens live volgen op Pickx.be en Pickx Live!

Copyright afbeelding: ESL