De Ancienne Belgique gaat vanavond digitaal, of zeg liever di-Guy-taal. De Brusselse rapper Zwangere Guy mag als eerste optreden in Nouvelle Belgique. In de nieuwe digitale concertzaal van de AB komen artiesten tot leven in een interactieve muziekwereld die gebaseerd is op videogames.
Nouvelle Belgique is de virtuele concertzaal waar Zwangere Guy zich maandagavond om 21 uur volledig zal kunnen smijten tijdens een live optreden in een speciaal voor AB ontworpen 3D-wereld. Live, jawel, want de show die je op het virtuele podium ziet, speelt zich op dat exacte moment ook elders af. Zwangere Guy treedt in een speciaal motioncapturekostuum op, zodat al zijn bewegingen worden omgezet naar de digitale muziekwereld.

"Het hele gebeuren heeft iets weg van een game. Toeschouwers zullen zich bijvoorbeeld vrij kunnen voortbewegen in de nagebouwde Ancienne Belgique, inclusief de rode balkons of de bar, en kunnen in interactie gaan met elkaar of de artiest", legt Hervé Verloes van Poolpio uit.

Het creatief agentschap Poolpio creërde de virtuele concertzaal, maar de show wordt ook mee ondersteund door licht- en geluidstechnici van AB. Zij zorgen dat de hele ervaring als een echt concert aanvoelt. De inspiratie haalden Brusselse muziektempel bij eerdere muzikale passages van Travis Scott Marshmello in de game Fortnite.

"Vreemde tijden voeden nieuwe kansen. Kansen om dingen uit te proberen die de horizon aftasten. Kansen om -voortgestuwd door de crisis- een plek vrij te maken waar wél iets mogelijk is. Waar wél terug gedroomd kan worden", vertelt Hans Bonte, algemeen directeur Ancienne Belgique.