Mythische vieringen: Alex Morgan bruskeert Engeland met 'smakeloze' viering

Voetbal | De Verenigde Staten hebben al jaren de beste vrouwenploeg in het voetbal. Op het WK 2019 nam de VS het in de halve finales op tegen Engeland. Alex Morgan scoorde toen en ze vierde dat op wel zeer opmerkelijke wijze, waar achteraf de nodige ophef over was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Verenigde Staten kenden in de groepsfase geen problemen. Het pakte 9 op 9 en scoorde 18 keer tegen Zweden (2-0), Chili (3-0) en Thailand (13-0). In de achtste- en kwartfinales werden Spanje en gastland Frankrijk telkens met 1-2 verslagen. Bij de Amerikanen was Alex Morgan één van de opvallendste speelsters tijdens de 13-0 tegen Thailand. Ze scoorde toen vijf keer.

Haar grote moment kwam er in de halve finales tegen Engeland. Na 30 minuten stond het 1-1 en even later kwam er vanop links een goed aangesneden voorzet. Morgan kroop voor haar bewaakster en kopte krachtig de 1-2 tegen de touwen. Dat bleek nadien de winnende treffer te zijn.

Speciale viering

Morgan liet haar ook opmerken met haar viering, want ze deed alsof ze van een kopje thee nipte. 'Tea time' is een aloude traditie in Engeland en het leek dan ook vooral een plagerige viering van de Amerikaanse te zijn. Ze kreeg er nadien wel de nodige kritiek over. Er was immers veel onduidelijkheid over de viering en er werd plots stevig gespeculeerd. Lachte ze met de Britse traditie? Wilde ze gewoon verwijzen naar het gemak waarmee ze scoorde? Of bracht ze zelfs een eerbetoon aan de Boston Tea Party, zoals The Guardian toen vermeldde?

Ophef in Engeland

Morgan reageerde achteraf via de sociale media. "Dit team is speciaal. Bedankt voor de verjaardagsliefde. Bedankt voor de geweldige sfeer in het stadion. Bedankt om met ons te blijven geloven. En dat is de thee", luidde het. "That’s the tea" is een in Amerika populaire uitdrukking voor "dat is de waarheid", met de T van truth.

In Engeland vonden ze het alvast smakeloos. Het bleek uiteindelijk een storm in een glas water te zijn.
De Verenigde Staten wisten uiteindelijk het WK te winnen door Nederland met 2-0 te verslaan. Morgan is nog altijd Amerikaans international en in 174 interlands wist ze maar liefst 108 keer de weg naar de netten te vinden.

Fan van deze reeks? Herbeleef hoe Wayne Rooney Tottenham knock-out mept met zijn viering.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top