VDK Gent Dames en Jaraco LVL As-Tongeren op zoek naar glorie

Sport | Welk team wordt de tweede finalist in het Belgisch kampioenschap? Op donderdag spelen VDK Gent Dames tegen Jaraco LVL As-Tongeren in de halve finales van de play-offs. Voor beide teams is het een kans om de prijzenkast eindelijk eens te gaan vullen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Aan het einde van de reguliere competitie eindigden VDK Gent Dames en Jaraco LVL As-Tongeren respectievelijk tweede en derde. Ze wonnen beiden twaalf keer en gingen vier keer onderuit. Het is duidelijk dat de twee aan elkaar gewaagd zijn en dat het een spannende strijd zal worden tussen Gent en Tongeren.

Tongeren verloor in april twee keer, waaronder een nederlaag tegen Gent (0-3). Door die zege heeft Gent een voordeel genomen, want het staat daardoor het hoogste in de stand. Door die rangschikking hebben ze een thuisvoordeel in deze halve finale.

Gent is in vorm

De zege in Tongeren heeft het vertrouwen van de dames van Gent deugd gedaan. Ze wonnen in drie sets en in de laatste set wonnen ze zelfs zeer vlot met 14-25. De Oost-Vlamingen hebben ondertussen vijf opeenvolgende overwinningen weten te boeken en hun laatste nederlaag dateert zelfs van 27 februari. Toen werd er in Gent met 1-3 verloren van… Jaraco LVL As-Tongeren. Het is duidelijk dat we een erg spannende halve finale mogen verwachten.

Tongeren op zoek naar eerste titel in 14 jaar

In de beginjaren van deze eeuw werd het Belgische damesvolleybal gedomineerd door één team: Jaraco LVL As-Tongeren. Ze behaalden in 1994 en 1995 twee titels, maar Tongeren wist in 2002, 2003, 2004, 2005 en 2007 ook kampioen te spelen. Sindsdien was er het grote niets, al werd in 2016 nog de bekerfinale gehaald.

Er is dus aan motivatie geen gebrek bij de Limburgse dames, want zij willen na veertien jaar wachten eindelijk weer de besten van België zijn. Gent zal hen echter tot het uiterste drijven, want ook zij zijn bijzonder gemotiveerd. Zij wonnen immers nog nooit een landstitel. Let the games begin!

Bekijk de halve finale tussen VDK Gent Dames en Jaraco LVL As-Tongeren deze donderdag vanaf 20u op Proximus Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top