Voor elk wat nieuws in de tv-optie Family

Rowan Atkinson als legendarische detective, de erfenis van de Tweede Wereldoorlog en een beer die maar niet met rust gelaten wordt: dit zijn de nieuwe series die je dankzij de tv-optie Family van Proximus Pickx kan bekijken.

Maigret

De Britse komiek die wereldwijd bekend is als het typetje Mr. Bean kruipt voor deze reeks in de huid van de Franse detective die bedacht werd door Georges Simenon. Rowan Atkinson was naar eigen zeggen al jaren een grote fan van de boeken over Jules Maigret en was dan ook opgetogen dat hij het personage een gezicht mocht geven in deze reeks. De eerste jaargang telt slechts twee afleveringen, maar omdat die zo populair waren, kwam er een tweede seizoen met nog twee afleveringen uit. Zoals we weten leveren de Britten hun kwaliteitsseries graag in kleine pakketjes af.

In de eerste aflevering staat Maigret onder druk van de pers en zijn oversten om een seriedoder te vinden die zijn slachtoffers enkel selecteert op basis van hun haarkleur. Daarna volgen de moord op een gokker met banden in de onderwereld, de ondervraging van een man die maar niet wil toegeven en een waarschuwing over een nakende moord die eerst niet ernstig wordt genomen.
 
Ontdek ‘Maigret’ vanaf 15 april elke donderdag om 20u30 op BBC First, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

Children of the Resistance

De Tweede Wereldoorlog laat tot op vandaag littekens na bij zij die er op jonge leeftijd al mee geconfronteerd werden. In ‘Children of the Resistance’ vertellen 13 getuigen precies 75 jaar na de bevrijding hoe de erfenis van de Tweede Wereldoorlog hun levens heeft gevormd. Ze herinneren zich de verzetsdagen van hun ouders en hoe ze er soms zelf bij betrokken raakten en ze vertellen over het verlies en de pijn, over de gruwelen van de concentratiekampen en de oorlogstrauma’s die hen nog steeds kwellen.
 
Deze documentairereeks van zes afleveringen van een uur onderzoekt hoe ingrijpend de oorlog was voor de slachtoffers van de tweede generatie. Hoe zien zij, die op jonge leeftijd getuige waren van het geweld, de wereld nu? In tijden van polarisatie en extremisme uiten sommigen hun angst voor de toekomst en benadrukken ze dat het verleden nooit vergeten mag worden.
 
Ontdek ‘Children of the Resistance’ vanaf 10 mei elke maandag om 21u25 op History Channel, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

Grizzy en de lemmings

De grizzlybeer Grizzy heeft het zich makkelijk gemaakt in het huis van de boswachter middenin de Canadese bossen. Maar zijn luilekkerleventje wordt verstoord, want de talloze lemmings laten hem maar niet met rust. In ‘Grizzy en de lemmings’ zetten de op het eerste gezicht schattig en onschuldig lijkende lemmings de boel helemaal op hun kop. Ze toveren het huis om in een waar pretpark, en dat terwijl de beer alleen maar rust wil.
 
Zonder dialoog weet de reeks de chaos elke aflevering opnieuw te laten groeien tot zowel de beer als de lemmings geen kant meer op kunnen. De reeks volgt de slapsticktradities van ‘Tom & Jerry’ of ‘Road Runner’ en staat dus garant voor creatief vertier. Gloednieuwe afleveringen van deze animatiereeks zijn vanaf 10 mei te zien op Boomerang.

Ontdek ‘Grizzy en de lemmings’ vanaf 10 mei elke dag om 18u25 op Boomerang, beschikbaar in de tv-optie 'Family' van Proximus Pickx. Het aanbod van 'Family' vind je hier terug.

Top