Ballen, bikers, bingers en bommen in aflevering 4 van ‘De Mol’

Films | Enkele pottenstampers beleefden tijdens de jongste aflevering van ‘De Mol’ hun hoogdagen, anderen werden helemaal op het verkeerde spoor gezet. Aan creatieve opdrachten was er in elk geval geen tekort. Dit is wat ons opviel in aflevering 4.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De aflevering begon goed voor de voetballiefhebbers onder de kandidaten, met name Sven en Lennart. In het Olympiastadion in München mochten ze een potje bubbelvoetbal spelen. Lennart gooide zijn hele gewicht in de strijd, maar leek soms toch te licht voor de Duitse tegenstanders. Sven nam controle over het spel. Hij maakte een paar doelpunten, maar speelde de bal ook enkele keren recht in de voeten van de andere ploeg.
 
Het aantal tegendoelpunten bepaalde dan weer hoeveel penalty’s de Duitsers mochten schieten. Samina liet de bal wel erg makkelijk binnen rollen en van Philip, die later toegaf dat hij bang was van de bal, hadden we toch ook meer verwacht. De opdracht leverde uiteindelijk geen geld op. Goed gespeeld, mol? Of zat er gewoon niet genoeg voetbaltalent tussen de kandidaten?
 
De eerste opdracht in de Beierse Alpen leek er eentje waar de makers van De Mol zich danig mee geamuseerd hebben. De groep werd verdeeld in twee bingewatchers die ook nog eens de ‘Herfstbeelden’ in de gaten moesten houden, twee fietsers en drie wandelaars – die laatste twee groepen gaven tips door aan de eerste en raceten ook nog eens tegen elkaar, het was een instant klassieker. Philip die met een tip op zijn buik gekrabbeld halfnaakt voor een camera bengelt, we zullen het niet gauw vergeten. De opdracht bracht 1.000 euro op, van de mogelijke 2.000. Maar Sven en Philip verdubbelden dat geld nog eens door nog wat meer te bengelen, 70 meter hoog aan een rotswand deze keer.
 
De laatste opdracht had dan weer iets van een whodunit, waarbij Gilles De Coster in de vorm van een voice-over instructies aan de kandidaten overmaakte. Met uitzondering van twee van hen, moesten ze doen alsof hun eten niet pikant was, alsof ze water dronken in plaats van schnapps en alsof hun dessert geen meelwormen bevatte. Ze moesten elkaar van tafel stemmen, maar moesten opletten, want als ze de twee verkeerde personen lieten rechtstaan, zou er een bom afgaan in hun midden. En wie bleef zitten, maakte kans op… pasvragen! Sven liet zich aan het einde van de opdracht makkelijk verleiden door Annelotte en hield er eentje aan over, Annelotte kreeg er maar liefst 5. Geld werd er (alweer) niet verdiend.

Exit Katrien, Samina buiten verdenking?

Chirurg Katrien moest naar huis, ietwat verrassend aangezien ze altijd rustig en zelfzeker voor de dag kwam. Ze gaf voor de camera toe dat ze haar antwoorden nu meer gespreid had dan de vorige keer. Zat ze voordien wel op het juiste spoor? Of heeft ze gewoon brute pech gehad omdat andere kandidaten pasvragen op zak hadden?
 
Samina zouden we nu misschien wel helemaal durven uitsluiten van verdenking. Zij proefde bij de laatste opdracht te snel van haar eten en kon daardoor wel heel slecht verbergen hoe pikant het was. De mol zou op voorhand gebrieft moeten zijn over de opdracht, dus als zij de mol was, zou dat wel een erg onverstandige zet zijn geweest. Sven ging bij dezelfde opdracht dan weer onmiddellijk op de middelste stoel zitten. Heeft hij een messiascomplex en wilde hij Het Laatste Avondmaal van Da Vinci nabootsen, of wist hij al waar de ontstekingsmechanismen zaten?
 
Opvallend is ook dat de groep er goed in slaagde om de leugenaars eruit te filteren bij de bomopdracht. Dat kan erop wijzen dat we hier met een te duchten groep mollenjagers te maken hebben. Misschien zitten de meesten intussen wel op het juiste spoor, al blijft die mol gretig geld uit de groepspot halen.

Bekijk ‘De Mol’ op zondag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Volg het spoor van De Mol en lees ook onze andere artikels via deze link.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top