Hoewel er in 1A nog heel wat op het spel staat op de slotspeeldag van komend weekend, ligt de focus bij de meeste clubs uit 1A en 1B de komende dagen toch vooral in Brussel. De komende dagen zal de licentiecommissie de proflicenties voor het komende seizoen namelijk weer toekennen.
Uiterlijk op 14 april (nu woensdag) zal de licentiecommissie een beslissing nemen over alle licentiedossiers van de clubs die zich volgend seizoen willen etaleren in het profvoetbal. Dat zijn de huidige 18 eersteklassers, de zeven profteams uit 1B (zonder Club NXT) en Excelsior Virton. De Luxemburgers grepen vorig seizoen na een heuse soap naast een proflicentie en doen dit jaar een nieuwe poging om opnieuw tot het profvoetbal toe te treden.

Clubs die deze week een negatief advies krijgen van de licentiecommissie kunnen zich (naar jaarlijkse gewoonte) richten tot het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS). Ze moeten dat dan wel doen binnen de drie dagen na het negatieve advies. De definitieve beslissingen worden dan ergens rond 10 mei genomen.