RFC Seraing verzekerde zich dit weekend van de tweede plek in 1B. Dat deed het door zelf te winnen van SK Deinze terwijl eerste achtervolger Lommel SK in eigen huis verloor van kampioen Union SG (0-2). De Luikenaars zijn zo ook zeker van hun plekje in de barrages tegen het nummer voorlaatst uit 1A.
Mikautadze en co zullen maandagavond dan ook met argusogen uitkijken naar het duel tussen Excelsior Moeskroen en R. Antwerp FC. Als die match op een gelijkspel eindigt, dan moet Moeskroen in de barrages de handschoen opnemen tegen RFC Seraing. Moeskroen kan bij een gelijkspel niet meer bijgehaald worden door rode lantaarn Waasland-Beveren terwijl het zelf nog wel naast Cercle Brugge kan komen, maar sowieso achter Cercle blijft op basis van het aantal gewonnen wedstrijden.

Situatie slotspeeldag:

16. Cercle Brugge: 35 punten (11 zeges)
17. E. Moeskroen: 32 punten (7 zeges)
18. Waasland-Beveren: 28 punten


Als Moeskroen straks wint van Antwerp, dan wordt het op de slotspeeldag nog een spannende tweestrijd tussen Cercle en Les Hurlus. Cercle speelt dan uit bij KV Oostende terwijl Moeskroen op bezoek moet bij Club Brugge. Moeskroen dan winnen op Jan Breydel en hopen op puntenverlies van Cercle bij Oostende.

Situatie slotspeeldag:

16. Cercle Brugge: 35 punten (11 zeges)
17. E. Moeskroen: 34 punten (7 zeges)
18. Waasland-Beveren: 28 punten


Als Moeskroen straks verliest van Antwerp, dan kan Waasland-Beveren zich nog naar de barrages knokken. De Waaslanders tellen momenteel drie punten minder dan Moeskroen en zouden dan op de slotspeeldag moeten winnen bij OHL (en hopen op verlies van Moeskroen bij Club). Waasland-Beveren zou dan een zege meer hebben dan Moeskroen (8 tegenover 7).

Situatie slotspeeldag:

16. Cercle Brugge: 35 punten
17. E. Moeskroen: 31 punten (7 zeges)
18. Waasland-Beveren: 28 punten (7 zeges)