Op één speeldag van het einde van de play-offs in de Belgian Men Hockey League, heeft Léopold zijn leidersplaats in groep A moeten afstaan na een 2-3 nederlaag tegen La Gantoise. Gent neemt na vijf speeldagen de leiding over van het team uit Ukkel. Maar ook de Dragons, die met 1-4 wonnen van Racing, passeren Léopold in de stand. Léopold moet volgende week winnen van Racing om zich te verzekeren van de halve finales. In de andere groep hadden de Waterloo Ducks en Orée al een ticket binnen voor de halve finales.
Léopold, dat vorige week nog Europees een bronzen medaille won in Amsterdam, kende moeite met het verdedigende blok van La Gantoise. Blaise Rogeau scoorde twee keer voor de Buffalo's (11e en 27e), onderbroken door de gelijkmaker van Arthur Verdussen in het begin van het tweede kwart. Guillaume Hellin zorgde nog voor rust de 1-3 (27e), Tom Degroote lukte een aansluitingstreffer die geen vervolg meer kreeg (2-3, 44e).
La Gantoise (24 ptn), Dragons (23) en Léopold (22) spelen dus volgende week voor een ticket in de halve finale. Léopold heeft het makkelijkste programma met een wedstrijd tegen Racing, dat niets meer te winnen heeft.
In de poule B won Waterloo Ducks met 4-5 van Beerschot en verloor Orée met 4-8 van Leuven. De Ducks leiden voor Orée in de stand.
In de play-downs hebben de drie winnaars van zondag zich verzekerd van behoudt in de ereklasse. Herakles won de Antwerpse derby tegen Antwerp met 6-3 en blijft aan de leiding met 25 punten. Braxgata haalde uit met 8-1 tegen Namen, Daring (20) pakte drie punten bij Luik. Namen en Old Club zullen waarschijnlijk de enige twee ploegen zijn die zakken, al is er op 11 mei nog een bijzondere algemene vergadering.
.