In de Verenigde Staten zijn zaterdag meer dan 4,63 miljoen dosissen coronavaccin toegediend, "een nieuw record". Dat meldt Cyrus Shahpar, die in het Witte Huis verantwoordelijk is voor de coronadata, op Twitter. Coronacoördinator van het Witte Huis Jeff Zients had vrijdag gemeld dat er de afgelopen dagen elke dag gemiddeld 3 miljoen coronaprikken gezet werden.
Het vorige record in de VS dateerde van afgelopen zaterdag, toen nog 500.000 dosissen minder werden toegediend, aldus Shaphar.
Volgens gegevens van de Amerikaanse gezondheidsautoriteit CDC zijn in het land al 183 miljoen dosissen toegediend. Goed 45 procent van de volwassenen heeft al minstens één prik gekregen, 27 procent is al volledig gevaccineerd. In de VS worden de vaccins van Johnson & Johnson ook al toegediend, waarvan in tegenstelling tot die van Moderna en BioNTech/Pfizer maar één dosis nodig is om beschermd te zijn tegen COVID-19.
Eerder deze week maakte president Joe Biden bekend dat alle volwassen Amerikanen vanaf 19 april een afspraak kunnen maken voor een vaccinatie.
Biden had bij het begin van zijn ambtstermijn beloofd dat er in zijn eerste 100 dagen als president 100 miljoen dosissen zouden worden toegediend, maar die kaap werd al na 60 dagen gerond. De president verhoogde dan maar zijn doelstelling, tot 200 miljoen prikken in zijn eerste honderd dagen. Volgens tellingen van het Witte Huis werden sinds Bidens aantreden, 81 dagen geleden, al meer dan 162 miljoen dosissen toegediend.