Voor Primoz Roglic (Jumbo-Visma) werd het zondag, een dag nadat hij zich in de Ronde van het Baskenland (WorldTour) verzekerde van de eindzege, geen rustdag. De 31-jarige Sloveen verkende de twee tijdritten die komende zomer in het Tourparcours zitten.
Samen met ploegleider Grischa Niermann was Roglic om 8 uur deze morgen al op weg tussen Libourne en Saint-Émilion, de start- en aankomstplaats van de tijdrit van 31 kilometer op de voorlaatste dag van de Tour. Na de middag ging het duo ook de eerste tijdrit verkennen, over 27 kilometer tussen Changé en Laval Espace Mayenne, die op de vijfde dag in de Tour op het programma staat.

Vorig jaar verloor Roglic de eindzege van de Tour in de tijdrit op de voorlaatste dag naar La Planche des Belles Filles. Zijn landgenoot Tadej Pogacar won destijds de klimtijdrit en nam de gele trui over van Roglic.

Roglic leverde zaterdag in de koninginnenrit van de Ronde van het Baskenland een straffe prestatie af. Hij reed bijna de hele rit in de aanval en onttroonde zo de Ameirkaanse leider Brandon McNulty (UAE-Team Emirates). De ritzege gunde hij aan de Fransman David Gaudu (Groupama-FDJ).