Wat de cultuursector deze week in petto heeft

Hoewel lockdown 3 nog steeds aan de gang is en het er niet naar uitziet dat we meteen allemaal samen naar het theater mogen, zet de cultuursector toch nog steeds haar beste beentje voor. Ook deze week kan je online terecht voor een goede portie cultuur.

Altin Gün: Yol

Op donderdag 15 april kan je op Podium 19 terecht voor een mix van Turkse folk en discopop met gruizige psychedelica, funk en rock. De Turks-Nederlandse band die al deze genres naadloos samen doet vloeien tot een dansbaar en upbeat geheel is Altin Gün. Met succes slagen ze erin om vast te houden aan de Turkse muziek uit de jaren zeventig, maar tegelijkertijd fris en hedendaags te klinken.
 
Altin Gün heeft niet enkel succes in de Lage Landen, maar scheert ook internationaal hoge toppen. In 2019 werden de muzikanten namelijk genomineerd voor een Grammy, voor hun tweede plaat ‘Gece’. Dan kan het nieuwe album ‘Yol’ enkel maar goed zijn.
 
Al zin in dit virtuele optreden? Meer informatie vind je hier.

KRANKk

Het zal moeilijk kiezen worden donderdag, want ook deze voorstelling speelt die avond op Podium 19. Het Antwerpse trio KRANKk entertaint je met een mix van grime, door Burial geïnspireerde soundscapes en garage beats. Als je van bent van The Bug en The Sabres of Paradis, is deze groep zeker iets voor jou. Muzieksite Dansende Beren noemde hen eerder al “een schot in de roos”. Hun optreden vanuit de Voo?uit in Gent is dan ook meer dan enkel een muziekconcert. Je krijgt namelijk ook dans, visuals, lichteffecten en film. KRANKk is van alle markten thuis.
 
Mis dit totaalpakket niet en neem hier een kijkje.

Pink screens: Queer Film Fest

Nog tot 18 april kan je meegenieten van Pink Screens. Filmmakers noemen het "het LGBTQ filmfestival in Europa". Het doel? Om een meer gevarieerde vertegenwoordiging van geslacht en seksualiteit te bieden. De mogelijkheid om de ervaringen van transgender personen, seksuele exploraties of zelfs coming out beter te begrijpen. Aan de hand van 13 voorstellingen, waaronder 10 langspeelfilms en 2 reeksen kortfilms, krijg je de kans om deze genrecinema, uit België en elders, te ontdekken. Het evenement werkt ook samen met Brusselse LGBTQ-verenigingen.
 
Voor het programma van Pink Screens, klik je hier.
 
 

Muziek

Bekijk alles
Top