De vijf meest hilarische scènes in de cinema

Voor deze internationale dag van de lach stelt Proximus Pickx je 5 filmfragmenten voor die je nooit zult vergeten. Maak je klaar om te bulderlachen.

There's Something About Mary

Deze cultfilm uit 1998, geregisseerd door de gebroeders Farrelly, herenigt het duo Cameron Diaz en Ben Stiller. De scène waarin Ted (Stiller) bij Mary (Diaz) thuis komt voordat hij naar het schoolbal gaat, is helemaal te gek, maar ook erg grappig. Terwijl hij zich ontlast in de badkamer, raakt Teds penis verstrikt in de rits van zijn gulp. Tot overmaat van ramp besluit Mary's stiefvader hem te hulp te schieten. In de volgende scène zien we paramedici die de jongeman naar het ziekenhuis brengen. Een afspraakje dat al voorbij is voor het begint.

American Pie

Deze film uit 1999 is een klassieker onder de klassiekers en biedt ons vele grappige situaties, maar die tussen Shannon Elizabeth en Jason Biggs aan het begin van de film is goud waard. We herinneren ons allemaal onze eerste keer. Het is eng en het duurt niet altijd zo lang als we zouden willen. Stel je voor dat je eerste keer gefilmd werd op het internet en de hele wereld jullie vrijpartij zag, inclusief je ouders. Dat is wat er gebeurt met het personage gespeeld door Jason Biggs, en wat hem een bijnaam zal opleveren voor de rest van zijn schooltijd.

The Secret Life of Pets

‘The Secret Life of Pets', geregisseerd door de makers van 'Despicable Me', zal jong en oud in vervoering brengen. Het hoofdidee van het productiebedrijf Illumination Entertainment is het dagelijkse leven van huisdieren in scène te zetten wanneer hun baasjes weg zijn. De een haalt de koelkast helemaal leeg, terwijl de ander sport of naar heavy metal luistert. Veel scènes vragen om gelach, maar deze zijn toch wel de beste:

White Chicks

Wanneer het gaat om grappige films, mag deze zeker niet ontbreken. Twee klungelige FBI-agenten nemen de plaats in van twee blonde socialites tijdens een weekend in de Hamptons. De mannen doen hun uiterste best om zich te gedragen als hun undercover persoonlijkheden, maar geven er wel hun eigen toets aan. Wanneer ze de grootste vijanden van de dames tegenkomen, kunnen ze het niet laten om even de discussie aan te gaan.

Four Weddings and a Funeral

Als je aan een Britse romantische komedie denkt, staat 'Four Weddings and a Funeral' ongetwijfeld altijd bovenaan je lijstje! Deze cultfilm van Richard Curtis, uitgebracht in 1994, vertelt het verhaal van Charles (Hugh Grant), een vrijgezel die op een bruiloft een vrouw ontmoet die hem meteen in het oog springt. Hoewel de hele film bijzonder grappig is, herinneren we ons toch vooral de huwelijksscène waarin Rowan Atkinson een priester speelt die iets te nerveus is. Als deze scène je niet aan het lachen maakt, weten we het ook niet meer!

Films

Bekijk alles
Top