Wint Roeselare woensdag dan toch de Belgische titel van eeuwige rivaal Maaseik?

Sport |
Vanavond kunnen de play-offs van de Euromillions Volley League in een beslissende plooi gelegd worden. In deze vierde wedstrijd van de finales voor de landstitel kan Roeselare haar 12e nationale titel binnenhalen.

De club weet komaf te maken met de gebruikelijke trend waarin de winnaar van de eerste wedstrijd ook kampioen wordt. Na een nederlaag in de eerste wedstrijd op eigen bodem, won Roeselare de tweede en derde wedstrijd overtuigend. Het start de vierde wedstrijd met een 2-1 voorsprong en kan bij een derde overwinning, de titel winnen.

Zaterdagavond domineerde Knack Volley Roeselare haar tegenstanders. Maaseik kwam amper aan scoren en verloor de drie sets. De wedstrijd begon wel spannender, want in de eerste set moest de ploeg van Steven Vanmedegael achtervolgen toen Maaseik met 13-9 op voorsprong stond. Op het einde van de eerste set leken de Limburgers het eerste setpunt binnen te halen, maar na een netfout gingen de West-Vlamingen dan toch met setwinst aan de haal: 29-27.

Maaseik beïnvloed door moraal

De eerste setwinst gaf Roeselare duidelijk een boost. Aan de andere kant leek Maaseik de motivatie te verliezen, waardoor ze in set twee hun niveau van de eerste set niet meer haalden. Maaseik verloor ook set twee met 25-19. De afsluitende set leek op een formaliteit, want de Limburgers werden weggespeeld met 25-12. Jelte Maan van Maaseik gaf in een interview aan Sporza toe dat het sterke begin van zijn team in de eerste set, belangrijk is voor de volgende wedstrijd. “Het winnen van de eerste set is belangrijker dan ooit. We liepen al achter na de eerste set en dat gaf onze moraal een duw. De winnaar van de eerste set, krijgt als het ware vleugels. Woensdag zullen we laten zien dat we mentaal sterk zijn, het is nu aan ons. Of er een vijfde wedstrijd komt? Ik denk het wel!” Maar daarvoor zal Maaseik wel een oplossing moeten vinden om Roeselare af te stoppen. Knack Volley is op dreef en lijkt geen tegenstand meer te dulden.

Roeselare moet voorzichtig zijn

Ondanks winst in de derde wedstrijd en de optie om woensdag in Maaseik kampioen te spelen, moet Roeselare voorzichtig blijven. Ook Matthijs Verhanneman wil niet te opgewonden raken: “We hebben één ding intussen al geleerd: we mogen Maaseik niet onderschatten”, vertelde hij aan Sporza. “In het begin van de eerste set speelden we te laks en dat koste ons bijna de eerste set. Na een paar games hielden we het niveau hoog en konden we toch winnen, maar we moeten voorzichtig blijven”, voegde hij toe.

Kan Roeselare haar eerste titel sinds 2017 behalen, of krijgen we op 17 april nog een beslissende vijfde wedstrijd in de play-offs? Het antwoord krijgen we woensdag na de wedstrijd in Maaseik.

Volg de finale tussen Knack Roeselare en Greenyard Maaseik op Pickx Live en Proximus Sports, beschikbaar in de All Sports-optie of via de livestream op Pickx.be.