'De Kemping': bouwen aan een toekomst

Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om aan werk te geraken, dat beseft jongerenbegeleider Tijs Vanneste. Daarom neemt hij negen jongeren onder zijn vleugels die hun weg maar niet vinden op de arbeidsmarkt. Samen starten ze De Kemping, waar ze de broodnodige werkervaring opdoen om op eigen benen te kunnen staan.

Vanaf donderdag 15 april kan je gedurende zeven weken het verhaal volgen van negen jongeren die samen met Tijs Vanneste een eigen kamping uit de grond stampen: De Kemping. Allemaal hebben ze moeite om aan een job te geraken of die te behouden, maar de redenen daarvoor zijn zeer divers. Er wordt onder andere gepraat over medische beperkingen, verslavingsproblematiek, migratie-achtergrond en armoede.
 
Het team bouwt campingplaatsen, poetst douches en toiletten, organiseert activiteiten en trotseert tegelijkertijd een paar hittegolven én Covid-19. Geen gemakkelijke opdracht, maar wel een die hen zal leren verantwoordelijkheid op te nemen.

Van Echelpoel
 
Gelukkig worden ze vakkundig begeleid door Tijs Vanneste, die je vast wel kent van zijn muzikale alter ego Van Echelpoel. Hij gaf tien jaar les in een school voor buitengewoon onderwijs en werkte als muziektherapeut bij delinquenten. Hij maakt er dan ook zijn missie van om deze jonge mensen te begeleiden naar de beste versie van zichzelf, op zowel professioneel als persoonlijk vlak.
 
Bekijk ‘De Kemping’ vanaf donderdag 15 april om 20u40 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Films

Bekijk alles
Top