Dante Vanzeir mist het competitieslot door een blessure en moest hopen dat zijn concurrent in de topschuttersstand niet meer zou scoren in de laatste duels van de competitie. Maar op tegen SK Deinze trof Georges Mikautadze raak en beende hij de topschutter van Union bij bovenin het klassement.
Mikautadze scoorde het enige doelpunt in de wedstrijd tussen RFC Seraing en SK Deinze en bezorgde zijn team zo een mogelijk cruciale driepunter in de strijd om de tweede plek. Maar ook op individueel vlak was de treffer van de Georgiër letterlijk en figuurlijk een schot in de roos. Het was namelijk de negentiende competitietreffer voor Mikautadze waardoor hij Dante Vanzeir bijbeent bovenaan het klassement der topscorers.

De spits van Seraing had wel minder matchen én minder speelminuten nodig om aan zijn 19 goals te komen. Mikautadze zit momenteel aan twintig wedstrijden terwijl Vanzeir 24x tussen de lijnen stond.

In het aantal speelminuten is het verschil wel kleiner, maar neigt het voordeel nog steeds naar de Métallo. Mikautadze speelde tot op heden 1712 minuten; Vanzeir 1815. Als Mikautadze de komende twee duels meer dan 103 minuten tussen de lijnen staat en niet meer scoort, dan valt de balans weer in het voordeel van Vanzeir.