Manchester City heeft zich deze namiddag op speeldag 31 in de Premier League in eigen huis laten verrassen door Leeds United. Het werd 1-2 voor de bezoekers, die nochtans een helft met een man minder speelden.
Pep Guardiola liet een rist vaste waarden, bij wie Kevin De Bruyne, aan de kant met het oog op wat nog moet komen maar betaalde die keuze cash. Leeds kwam kort voor de rust op voorsprong. Stuart Dallas trapte via de paal de 0-1 voorbij Ederson. Even later moesten de bezoekers met tien verder na de uitsluiting van Liam Cooper voor een fout op Gabriel Jesus.

In de tweede helft probeerde City het numerieke overwicht te verzilveren maar het moest daarvoor wachten tot een kwartier voor tijd. Ferran Torres tikte de assist van Bernardo Silva binnen (1-1). De match leek op een gelijkspel af te stevenen tot (opnieuw) Stuart Dallas in de toegevoegde tijd alsnog de winninggoal maakte voor Leeds.

De Bruyne, die deze week bijtekende tot 2025, zat op de bank en kwam niet in actie. De Rode Duivel kreeg rust met het oog op de return tegen Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Champions League. Volgende week woensdag verdedigt City in Duitsland een 2-1 voorsprong.

In het klassement blijven de Sky Blues met 74 punten ondanks de vierde competitienederlaag comfortabel op kop. Eerste achtervolger Manchester United, dat wel twee matchen minder speelde, volgt op veertien punten. Het Leeds van Marcelo Bielsa wipt van de elfde naar de negende plaats met 45 punten.